Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Tento rok odkryl plachtu zakrývajúcu Augiášov chliev. Ľuďom sa otvorili oči pri predkladaní územného plánu zóny Krasňany, pred a počas jeho verejného pripomienkovania. Uvedený územný plán je jednoznačne nasmerovaný voči občanom žijúcim na sídlisku Krasňany. A keďže všetko toto súvisí s niečím, ukážeme si nejaké skutočnosti a súvislosti.




Celý systém developingu je ako chobotnica. Na FB fórach sú ľudia, ktorých umným výkladom má iný člen fóra pochopiť, že na vine sú ľudia, čo dávajú stavebné povolenia. Len to je takto. Cely systém je tak nastavený, že nikto v tom systéme nemá komplexnú zodpovednosť. Napr. súčasný račiansky starosta sa necháva počuť, že on nič, to tí predtým a pritom manažuje samosprávu už ôsmy rok. To je málo? A takto sa vyhovárajú všetci, napr. aj toľko aktívny starosta Nového Mesta, čo sa tlačil do kresla župana. On nič, tie žeriavy tam zariadil niekto iný. 

          foto: pohľad na svah Koliby z Rače

Teraz nedávno som sa dozvedel, že ani projektová kancelária za nič nemôže, že to zasa iní sú na vine. A takto sofistikovane sa zbavujú zodpovednosti všetci, čo sú do toho zaangažovaní, a ak na to poukážete, ešte vás poobviňuju z nevraživosti a prskania žlče. Je to úbohé.

Sú to ľudia s prepojením do systému a majú v tom angažovanosť ako koncoví užívatelia výhod. Po lopate povedané, na tom drancovaní prírody a viníc formou živelnej výstavby budú participovať pri vyberaní ziskov. Dokonca by som sa nedivil, ak by sa poniektorí objavili aj na kandidátkach za poslancov. Samozrejme ako nezávislí. Sú úplne nezávislí, len na jednom sú závislí. Ale na to prídete čoskoro, že na čom.


Naše Krasňany:

Čoskoro budú vyvíjané tlaky aj na tzv. širšie vzťahy k nášmu sídlisku. Chápadlá nenásytného developingu zaťahujú nitkami na magistráte, majú tam ľudí, na úradoch územného plánovania detto a potrebujú zoťať hlavu akémukoľvek odporu aj v miestnej časti Bratislava-Rača.


Sídliska Krasňany, resp. m.č. BA-Rača sa týka tzv. pokarpatský, alebo podhorský pás.
http://enviroportal.sk/sk/eia/detail/zmeny-doplnky-uzemneho-planu-zony-podhorsky-pas

Plánovanie výstavby v okolí Račianskeho potoka, Úžiny a Rinzle:
http://www.raca.beta.wisible.sk/assets/Uploads/CNavrhZavaznejcasti.pdf
vid strana 13




A bude sa stavať!
Zastavia sa všetko na svahoch bývalých viníc nad mestom. Zatiaľ aktuálne to končí kdesi nad Mladou gardou (Briežky). A bude to pokračovanie, ďalej, až nad Raču. Je to tzv.Podhorský pás. Niečo sa tam plánovalo už za bývaleho režimu pri plánovaní metra. Metro síce nemáme, tak aspoň ten podkarpatský pás plný betónu a skla tam bude zaiste.

https://www.metroweb.cz/diskuze/download/file.php?id=9647&mode=view




Koliba, Stráže, Vtáčnik, Briežky, Ahoj, Krasňany...to všetko v červenom ohraničení je naplánované na výstavbu.






Aktuálne nad Mladou Gardou




Centrálna Rača:

Bývalé Vinárske závody. Bude tu veľkolepé sídlisko. Námietky občanov boli hodené..... do kanála, veď tu je to už tradícia:

http://www.enviroportal.sk/eia/dokument/241015
http://www.enviroportal.sk/eia/dokument/242548
http://www.enviroportal.sk/eia/dokument/248101


            Bývalé Vinárske závody pred demoláciou (tu mohol byť pekný park) 



Koliba:

Takto to vyzerá na Kolibe

Ideologicky správne vedená medializácia masíruje masy



a pokračuje to intenzívne  smerom von od Koliby, toto je záber z roku 2016

Príprava na výstavbu

žeriavy a stavby


         všade samé žeriavy

                                      Marketingové masírovanie to zobrazuje skvele





                                   A realita? Kubíky betónu a úzke uličky




Voľby 2018: 


Neverte im, sú to nastrčení ľudia od developerov. Idú definitívne zničiť Naše mesto. Výstavby sú bez infraštruktúry, bez dostupných komunikácií. Zahusťovanie skončí kolapsom. Ale to už budú za humnami, s vybratým ziskom, zlaté vajíčka budú odnesené. Zostanú tu iba problémy. Pre nás, pre občanov. Budeme sa skladať na riešenie problémov, je to už toľko omieľaná privatizácia ziskov a socializácia strát. Developeri sa už nebudú finančne podieľať na riešení problémov vzniknutých živelnou výstavbou.



Prichádzajú komunálne voľby a aj noví kandidáti a majú patent na riešenie všetkého. Od psích exkrementov, cez cyklodopravu, dopravu, návrh parkov...vlastne všetkého.

Myslím si, že ktokoľvek bude na  miestnom úrade či magistráte šéfovať, tak bude v menšej či väčšej miere ústretový novému rozvoju. Problém teda nie je hľadať kandidáta, čo to nepovolí, ale hľadať kandidáta, čo tomu dá rozum a srdce, aby sme o 20 rokov neplakali. Táto živelná zástavba bez infraštruktúry musí skončiť. V opačnom prípade je katastrofa v podobe betónových svahov a zvýšenia zaplavovaní počas letných búrok istá. 




V podkarpatskom pásme zostanú problémy so zaplavovaním aj naďalej:

https://science.hnonline.sk/klima-a-fyzika/1803509-preco-bratislavu-neustale-vytapa-dazd-mesto-rastie-a-pribudaju-iba-betonove-plochy-tvrdi-hydroekolog





1 komentárov:

  1. Vinohrady na juznych svahoch Malych Karpat boli zalozene pred 2,000 rokmi, podobne ako vinohrady napr. v Burgundy, Champagne a inde. Ze by si Francuzi nechali na tych vinohradoch postavit krasne vily? Ako by sa krasne vily vynimaly na svahoch Tokajskeho pohoria?

    OdpovedaťOdstrániť