Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Mystike sa pramálo rozumiem, a netreba sa o tom veľmi rozpisovať, k dalším tonám nespočetnej literatúry o mystike by tak pribudli možno zbytočné vety.

A kto v tom má teda guľáš (aj ja ho mám), stačí ak sem-tam myšlienkami zablúdi do virtuálnych svetov. Rád blúdim po svete, kde niet ľudskej chamtivosti. Lenže tu na našej planéte to nebude. Vetva rodokmeňu homo sapiens sa začína v chlpatom tvorovi s 2 rukami a 2 nohami kdesi na strome. V opici. A človek je nahá opica, so všetkými vlastnosťami toho chlpatého zvieraťa. Je však rafinovanejší, vynaliezavejší ako vás obrať o všetko, alebo aspoň o niečo čo patrí vám. Na čo máte legitímne právo, a čo ste si zarobili poctivou prácou.

Neviem či existuje 7. stupeň jogínskej blaženosti, ale dnes je všetko možné. Čo nie je zakázané, je vlastne povolené. Ak teda doteraz nebol 7. stupeň jogínskej blaženosti, tak odteraz bude. A to či naozaj je, alebo nie je, nie je dôležité. Dôležité je poznanie, že niektorí si myslia, že vy ho zažívate. Že ste ho zažili. Vraj sme zažili opojný pocit víťazstva.



Je naozaj zaujímavé pozorovať reakcie niektorých susedov, občanov po mimoriadnom zasadaní zastupiteľstva zo dňa 29.januára 2019. Hľadá sa vinník a vypúšťa sa zlosť, ale je to iba prirodzená reakcia konfliktných procesov. Tieto procesy opisuje aj literatúra:

https://www.zkola.cz/zdz/temata/prevence/prevence_materialy/Documents/MM-jak-resit-konflikty.pdf





Ľudia si teraz potrebujú kopnúť, len nevedia ktorým smerom. No niekto im ukazuje smer. Musí to byť niečo veľmi silné v pozadí, keď sa snaží manipulovať davy.


Ľudia kopnite si. Zadržiavené vetry a zadržiavaný hnev spôsobujú problémy. Fakt. Každý lekár a každý psychológ to potvrdí.



Nejde mi však do hlavy "vytvorený konštrukt" autora článku, prečo by mali centrálna Rača a Rendez znovu platiť Krasňanom 3/4 nákladov? Na nový územný plán.
(*Je chvályhodné, že nový starosta Michal Drotován má ambíciu Račanov spájať, v čom mu držíme palce. Lenže článok autora kriminalizujúci iniciatívu obyvateľov Krasňan a prognózujúci ničím nepodložené negatívne dopady na Raču. mu ale urobil tzv. "medvediu službu", keďže pojednáva o výsledku zastupiteľstva pod Michalovým vedením, ako mu to vyplynulo z funkcie starostu Rače).

Apropo, ak ide o účelovo vynaložené prostriedky občanov, poďme sa teda baviť o škôlke Novohorská, poďme sa porozprávať o novom ihrisku Hubeného. Suma týchto 2 projektov bola dohromady takmer 1 milión EUR, pričom jedno je síce po slávnostnom otvorení (a neslávnostnom zatvorení), t. j. nefunguje, a to druhé, drahšie, je vytunelované a nedokončené, t. j. nefunguje.




Mrzí ma, že nás cez palubu hodilo (čo hodilo, spláchlo) OZ račan.sk.





Doba sa mení, všetko sa vyvíja. Čo nebolo vidno, už je, možno iba čiastočne. Je to taký slabý vánok náznaku zmien. To každý nezaregistruje. Vystihol to p. Ďurana, keď pri rečnení 29. januára v NKD povedal starostovi: "... pán Drotován, keď sme sa stretávali v garážach pred voľbami, tak ste hovorili úplne inak." Ja súhlasím, tie zmeny v správaní nového starostu vnímam tiež.

9 komentárov:

  1. Dušan, vysvetli, prosím, čo presne znamená, že vás
    „cez palubu hodilo (čo hodilo, spláchlo) OZ račan.sk“?
    vďaka
    Miro Ščibrany

    OdpovedaťOdstrániť
  2. expr. h. niekoho cez palubu odvrhnúť, zavrhnúť; zdroj: https://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=hodi%C5%A5
    To že si mňa a ďalších aktivistov splachol, ako výrobok tlačoveho produktu ( http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Hovno)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dušan, nepýtal som sa na význam obratu "hodiť cez palubu", ani slova spláchnuť.

    pýtam sa, čo OZ račan.sk urobilo, že si u teba vyslúžilo taký expresívny jazyk. dozviem sa?

    Miro Ščibrany

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dušan, dovoľ mi niekoľko otázok a poznámok k tvojmu textu:

    ad „Ľudia si teraz potrebujú kopnúť ... niekto im ukazuje smer. Musí to byť niečo veľmi silné v pozadí, keď sa snaží manipulovať davy.“

    ... napíš prosím, kto komu aký smer ukazuje?
    kto koho a akým spôsobom manipuluje?
    o čo silné v pozadí ide?


    ad „... článok autora kriminalizujúci iniciatívu obyvateľov Krasňan...“

    ... uveď prosím, kde a čím autor článku „Sporná litera dala k. o. duchu zákona“ kriminalizuje iniciatívu obyvateľov Krasňan?


    ad „Mrzí ma, že nás cez palubu hodilo (čo hodilo, spláchlo) OZ račan.sk.“

    ... uveď prosím, čím menovite vás OZ račan.sk spláchlo cez palubu?


    ad „Vystihol to p. Ďurana, keď ... povedal starostovi:
    "... pán Drotován, keď sme sa stretávali v garážach pred voľbami, tak ste hovorili úplne inak."“

    ... nebol som pri vašom predvolebnom stretávaní v garážach a neviem posúdiť, či pán Drotován vtedy hovoril úplne inak než teraz. z nepriamych informácií mi skôr vychádza, že nový starosta sa od predvolebnej línie neodklonil.

    naopak, z dikcie citovaného výroku pána Ďuranu cítim nátlak a zastrašovanie. podobný nátlak a zastrašovanie, ako keď po vystúpení poslanca JUDr. Vulgana na mimoriadnom MiZ spochybnil jeho právnické vzdelanie a titul.

    na záver: ak na (generálnej) prokuratúre pracujú ľudia s takýmito nátlakovými spôsobmi, potom nečudo, že zákonnosť a spravodlivosť sú u nás úbohé, šikanované popolušky.

    Miro Ščibrany

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pokračovanie v tejto diskusii vnímam ako neproduktívne. Som unavený po 8 mesiacoch. A ty si zaujatý voči občianskej aktivite krasňančanov.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dušan,
    naozaj nedokážeš vysvetliť nič z toho,
    čo si v rozmachu popísal?

    tvojim slovám o únave a neproduktívnosti diskusie rozumiem tak, že si vyvesil bielu zástavu a rešpektujem to.

    Miro Ščibrany

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Netúžim byť objektom tvojich neobjektívnych prekáračiek. Nájdi si na také kratochvíľe inú obeť.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ... od vzoru objektivity
    to beriem :)

    Miro

    OdpovedaťOdstrániť