Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Vážený pán Rado Procházka, 


sledujem vaše aktivity ako občan od leta 2013. Podľa všetkého si získavate popularitu a rastú vám preferencie a šanca stať sa prezidentom Slovenskej republiky sú už veľmi veľké.


Táto funkcie je veľmi zodpovedná, viac v rovine morálky, pretože prezident nemá žiadnu výkonnú moc. Avšak prezident by mal predstavovať niečo ako ochrancu ľudských práv, neoficiálneho ombudsmana a osobu skutočne reprezentujúcu jednoduchého občana. Mal by dohliadať, či nie je porušovaná ústava Slovenskej republiky a nie sú porušované ľudské práva.


Pán Procházka, Slovensko sa zmieta v morálnom bahne už nejaké desaťročia od pádu totalitného režimu. Občania vnímajú vznik novej totality, ktorá je o to rafinovanejšia, pretože je realizovaná skrytou formou a jej uchytenie v spoločnosti je podporované zákonodarnou, výkonnou mocou a v neposlednom rade systémom súdnictva.


Stupňujúce sa napätie v spoločnosti sa naposledy veľmi výrazne prejavilo počas protestných zhromaždení gorila v roku 2012. Pokojné zhromaždenia občanov boli brutálne potlačené policajnou silou, teda práve tými orgánmi, ktoré majú faktickú moc od nás. 


Pán Procházka, mám na vás len jednu jedinú otázku. Ak budete prezidentom Slovenskej republiky a počas vášho funkčného obdobia príde k opätovným pokojným protestom občanov a ozbrojené zložky na niečí príkaz brutálne zakročia, čo urobíte?



Obdržal som mailom odpoveď: 


Ako iste viete, jednou z hlavných myšlienok kampane Rada Procházku je "Hrdé Slovensko - vaše právo, moja povinnosť." Rado Procházka dodáva, že dôvod byť hrdí na svoju vlasť máme práve vtedy, keď štát a spoločnosť fungujú tak, ako majú: chránia slobodu a dôstojnosť občanov.. Rado Procházka dal verejný prísľub, že ako prezident vymení vedenie ústavného súdu a bude dohliadať na rovnosť pred zákonom, postaví sa na stranu nezávislých kontrolných inštitúcií a bude ich chrániť pred tlakmi politických strán. Aj v tomto prípade by teda dbal na to, aby bola skutočne vyvodená zodpovednosť, 


Pekný deň prajeme,

Tím Rada Procházku




24 komentárov:

  1. Konecne pan Vesely normalny clanok od vas. Pochvala a prajem do noveho roka, aby Vase ostate prispevky mali minimalne takuto uroven.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Konecne pan Vesely normalny clanok od vas. Pochvala a prajem do noveho roka, aby Vase ostate prispevky mali minimalne takuto uroven.

    (Komentár zaslaný 20.12.2013 20:55:00 sa pravdepodobne pre technickú chybu neuložil na server, jeho obsah je znova publikovaný na základe e-mailovej nofifikácie. Admin račan.sk Miro Ščibrany)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Okresný súd Bratislava I uznesením zrušil Centrum právnej pomoci ako právneho zástupcu poškodenému občanovi. Skorumpovaní štátni úradníci pripravili o celý majetok občana, lebo dal trestné oznámenie za daňové a úverové podvody a branie úplatkov za zakrývanie trestnej činnosti štátnymi zamestnancami. Sudkyňa JUDr. Hausleitnerová žalobu o odškodnenie rieši tak, že uznesenia posiela na severný pól, poškodený občan uznesenia nedostáva!!! Za viac ako 10 rokov sa nemôže dočkať odškodnenia napriek právoplatným rozsudkom o nezákonnosti štátnych úradníkov.
    Sudkyňa úmyselne porušovala Článok 13 Dohovoru o ľudských právach - Právo na účinný opravný prostriedok: Každý, koho práva a slobody priznané týmto dohovorom boli porušené, má právo na účinný opravný prostriedok pred vnútroštátnym orgánom. Má si uznesenia navrhovateľ pýtať od svätého Mikuláša alebo napísať Ježiškovi?
    A, Napr.: uznesením 14Co 390/2013-652 Krajský súd v Bratislave z 18. júla 2013 rozhodol: I. KS v Bratislave uznesenie OS Bratislava I č.k. 18C/64/2011-493 zo dňa 1.3.2013 vo výroku o zastavení konania o návrhu navrhovateľa na nariadenie predbežného opatrenia zo dňa 18.2.2013 voči odporcovi v 1. rade zrušuje a vec vracia súdu prvého stupňa na ďalšie konanie. Sudkyňa nekonala, uznesenie KS neakceptovala, situáciu vyriešila tak, že prestala uznesenia navrhovateľovi posielať. Dňa 3.9.2013 sudkyňa JUDr. Hausleitnerová na pojednávaní oznámila, že žiadne predbežné opatrenie nerieši, že to bolo právoplatne zrušené. Žiadne právoplatné rozhodnutie o zamietnutí dodnes nemá. Pritom nikto nemá splnomocnenie zastupovať navrhovateľa v súdnom konaní. Napriek viacerým sťažnostiam sudkyňa odmietla uznesenie poslať – údajne ho poslala ustanovenej právnej zástupkyni, ktorá ale žalobcu nezastupuje. Sudkyňa Hausleitnerová hrubo porušuje Ústavu SR a medzinárodné dohody, hrubým spôsobom porušuje základné ľudské práva. Ústavný súd SR, sudca Ján AUXT odmietol riešiť „Sťažnosť voči porušovaniu Ústavy SR a základných ľudských práv v predbežnom opatrení 4 Co 545/2012-292 Krajským súdom Bratislava...“, lebo podanie nespĺňalo ustanovenie § 20 zákona 38/1993, navrhovateľ nemal advokáta. Ivetta Macejková, predsedníčka Ústavného súdu SR listom zo 7.8. oznámila, že Ústavný súd nebude riešiť podanie z 31.1.2013, sťažnosť voči porušovaniu Ústavy SR a základných ľudských práv, lebo u sťažovateľa nie je splnená zákonná podmienka, nie je pred ústavným súdom obligatórne (povinne) zastúpená advokátom. Podobne listom Najvyššieho súdu SR zo dňa 18.4.2013, sťažnosť vrátili OS Bratislava I – Najvyšší súd odmietol v podaní konať, lebo žalobca nemá právne zastúpenie. Lebo sudkyňa uznesením zrušila právne zastúpenie navrhovateľa Centrum právnej pomoci Bratislava, údajne proti min. spravodlivosti nemôže konať. Takto JUDr. Helena Hausleitnerová zabezpečuje špinavé práce pre min. spravodlivosti. JUDr. Borec opakovane nereagoval na sťažnosti, prečo žalobkyňa dodnes nemá uznesenia sudkyne!!!

    B, Alebo v konaní 18C/311/2009 posledné uznesenie 18C/311/2009-427, ktorým súd vyzval navrhovateľa doplniť v konaní o nariadenie predbežného opatrenia v časti poskytnutia pracovnej odmeny uviesť, kto z odporcov a koľko má zaplatiť - toto navrhovateľ doplnil 2.4.2013. Súd už ďalej nekonal, na vytýčenom pojednávaní 3.9.2013 do zápisnice sudkyňa uviedla, že o návrhu na nariadenie predbežného opatrenia bolo už právoplatne rozhodnuté - navrhovateľ ale žiadne právoplatné rozhodnutie dodnes nemá. Ani tu nikto nemá splnomocnenie zastupovať navrhovateľa v súdnom konaní.
    Tejto sudkyne bol pôvodný spis posunutý politicky, aby zakryla svinstvá politikov min. spravodlivosti. Prečo bol spis odobratý zákonnej sudkyni, určenej počítačom bez súhlasu navrhovateľa?

    Takto od roku 2014 budú rozhodovať všetci sudcovia??? Nebudú posielať ani uznesenia navrhovateľom? Alebo najskôr treba zaplatiť úplatok a potom občan dostane uznesenie od sudcu???
    Pán Procházka, vyjadrite sa!!! Prečo na Slovensku sa čestný občan nemôže domôcť práva a musí sa zákonite obracať na ESĽP?



    OdpovedaťOdstrániť
  4. Názor blogera,že šanca pána Procházku stať sa prezidentom SR je veľmi vysoká je v rovina vyhratia jacpotu v Lote.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný, 25.12.2013 14:25:00,
    tvoj názor je zase v rovine zbožného želania kandidáta Fica a jeho voličov.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. a predsa aj v tom lote obcas niekto vyhra, ze?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pán Procházka by veľmi chcel byť prezidentom. Nemyslím, že úmerne k intenzite chcenia rastú aj jeho reálne šance.

    Osobne som rád, že jeho šanca je minimálna. Pre mňa je neprijateľná jeho akceptácia zavádzania nových rodinnoprávnych inštitútov, ktoré by sa svojou povahou pripodobňovali manželstvu. Tieto inštitúty jednoznačne vedú k oslabovaniu jedinečného postavenia manželstva v spoločnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pre:Anonymný 25.12.2013 10:45:00
    Myslim, že sem asi Prochazka nechodí, ale volil by som postup ako som urobil ja, napíšte mu otazku na http://www.rado2014.sk/vase-otazky

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Rado Procházka a jeho tím linky na tu zverejnené otázky majú a očakávam, že po sviatkoch sa tu objavia aj ich reakcie.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pre: Anonymný 25.12.2013 16:17:00
    Mna by viac zaujimali adresnejšie zdroje financovania jeho kampane. Uviest, že napr. jožko mrkvička mu poslal 7 tisic € nič nevysvetľuje.
    A čo sa týka presadzovaniu nových rodinných modelov, prezident môže iba apeľovať na zmenu v príslušnej legislatíve. Ale ma daleko väčšie možnosti už vtedy, ak je porušovaný zákon. Na Slovensku je často porušovaný zákon.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. No ale ked sa stane Fico prezident, smer si prikupi uz len 7 hlasov a mozu si menit uz aj ustavu. A to bude potom zaujimave. A nikto s tym uz nic nespravi....

    OdpovedaťOdstrániť
  12. A kde sa berie ta istota, že ludia si zvolia Fica za prezidenta?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. P. Vesely, bohuzial statistiky :( A tento narod nerozmysla. Vychadza zo zavysti a hnevajuc sa na svojich zamestnavatelov krici narod v uliciach ako je mu zle a ako treba podnikatelov pritlacit k muru, tak to pan fico z usmevom robi. Robi to co ludia chcu aby robil. Ludia si vsak neuvedomuju ze v konecnom dosledku kazde zvysovanie dani podnikatelom a zavadzanie novych poplatkov zaplatia prave oni zo svojich penazeniek. Sam vidite ako dopadlo zvysenie dani bankam. Banky zdvihli poplatky ktore znasaju v konecnom dosledku ludia. A toto si narod neuvedomuje a veri vo virtualne istoty o ktorych sa tu tak rozprava, ale nikto ich nevidi...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. A pokial sa prezidentom nestane, ostane stale na poste najvykonnejsej hlavy statu. Takze sa k lepsiemu nic nezmeni, prave naopak, myslim si ze svoj neuspech zuroci dalsimi stat poskodzujucimi krokmi. Sme sa vratili niekolko desatroci dozadu, tym ze tu mame vladu jednej strany. Ba dokonca si dovolim tvrdit ze tu nevladnu ziadne demokraticke principy ale oligarchia.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Polozme si otazku: co dobre a prospesne vlastne fico spravil pre tento narod ?
    Teda okrem toho svojho vykrikovania o niejakych istotach ktore dodnes nikto nevidi ?

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Temuto narodu vladne strana, ktora miesto toho aby brala svoju pracu zodpovedne, slope pocas rokovani ? Strana ktorej predstavitelia su v praci pri vykone svojej funkcie pod vplivom alkoholu neschopny sa vyjadrit do medii. Hamba ! Nikto za to nieje postihnuty a vsetko sa ututle. Toto si nas narod vybral ? Toto sme chceli ? Ked je predstavitel naroda jeho obrazom, tak sme pekne dopadli. V state kde policia miesto toho aby obcanovi pomahala a chranila ho, ho iba buzeruje. Ubit ludi pokutami, to hej, ale robit to co ma, to uz nie, ved naco, za to sa pokuta neberie.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Z tých lotrov, ktorým kraľuje Fico kandidujúcim na úrad prezidenta je Rado Procházka najcharakternejším a nemá nič nakradnuté. Dôverujem mu 100 krát viac ako všetkým ostaným. Prečítal som si jeho program Alfa, takže mám hrubú predstavu o tom, čo Rado presadzuje.
    Tieto voľby budú o tom, aby Smer neovládol celý štát a rovnaký, alebo väčší lotor ako Fico sa nestal prezidentom.
    Drží Radovi Procházkovi palce Ján Segeč

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Preco by prochazka nemal byt prezident:
    http://zivot.azet.sk/clanok/13350/legitimne-uzernictvo-spolocnosti-ktore-poskytuju-uvery-si-robia-co-chcu.html
    v odstavci "prilis male Slovensko"

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Anonymný 26.12.2013 13:45:00
    Úžera je toto: http://branik.blog.sme.sk/c/343549/Vyhodna-rocna-percentualna-miera-nakladov-5914089.html

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Uchadzač za prezidenta , by sa mal človek moralne čistý ! Pokial je niekto spájaný s veľkou lumpárňou ako je GORILA , by sa až do vyšetrenia o takýto post nemal uchádzať.Malo by to byť v jeho zaujme . Inak bude v očaich veľa občanou neprijatelný !

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Od Anonymný 26.12.2013 13:45:00

    Ten Vas priklad to je extremna uzera.Rozumny urok(maximalny) je podla mna okolo 20 percent rocne.Do nebankoviek typu Provident idu hlavne ludia v krizovych situaciach casto s nizkou financnou gramotnostou.Tieto firmy maju zmluvy extremne znevyhodnujuce tychto ludi.
    Toto vsetko pan Prochazka urcite vie a predsa sa dal s nimi do biznisu.
    A ten Provident ma RPMN 50-70% pri riadnom splacani.mozte si to overit na ich online kalkulacke na ich strankach.Na kolko % sa to vysplha pri len malom omeskani to neviem ale myslim ze to bude ovela viac ako spominana RPMN.
    Ja taketo uroky a taketo firmy povazujem za uzeru.
    Vy nie?
    pri akej RPMN je podla Vas uz uzera?

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Úžera je vtedy, ak dlžník nie je schopný poslednú pôžičku dosplácať a na splácanie staršej si požičia ďalšie peniaze. Takto to funguje v bankovníctve tzv.západného typu, pretože peniaze vznikaju len formou nových úverov.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bankova mafia :) Na margo zdierackych spolocnosti len tolko, ze nikto nenuti nikoho proti svojej voli nasilim brat si od nich pozicku. Ludia to robia dobrovolne a potom placu ze to nevladzu splacat. Pritom tieto uzernicke spolocnosti dopredu oznamia ludom kolko maju vratit. Paradox je ze vtedy s tym kazdy suhlasi a ked ma vracat, tak placu ze je to uzera.

      Odstrániť
    2. Tym ich samozrejme nechcem obhajovat, ale zas odtial-potial. Nie vzdy su navine spolocnosti.

      Odstrániť