Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky


Vážený pán oný, ... richtár! 

Srdečne vás všetci z horného aj dolného konca obce Čara pozdravujeme a prajeme do dalších aktivít ako je richtárčenie veľa pevných nervov s neprajníkmi. 



Už je po oberačkách, dokonca niekto tvrdí, že tu v Čari sú ľudia obratí aj o posledné ilúzie, že tu raz zavládne poriadok a harmónia.



Hrozno je vylisované a mušt v sudoch. Vinári chodia po večeroch do pivníc, aby počúvali "šuškať" víno.




Šušká sa, že ste svojim verným kamarátom dali stánky zadarmo. 




My to tu štyroch králikoch vítame, lebo nám už dlho nikto nenalial zadarmo.


Hluchý Robert dostal dobry nápad, vraj ten pooberačkový zápach vôňu treba baliť do plastových fliaš a exportovať.



P. S. Aby sme nezabudli. To prasa, čo pre vás chováme, utieklo, lebo sa zľaklo, aby po ňom nezostal iba mastný fľak na ulici.







35 komentárov:

  1. :-))))) presné, trefné. To sa Ti vydarilo Dušan, k tomu už nie je treba nič dodať. Dodo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Infantilny clanok, infantilneho autora. Cudujem sa, ze 50 rocny chlap ma tak nizku inteligenciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný 29.9.2013 23:04:00: Tak prečo čítaš infatilné članky?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pre Anonymný 29.9.2013 23:04:00

    Keby ste svoj príspevok podpísali, bol by to len Váš osobný názor. Keďže ste ho nepodpísali, je aj prejavom Vašej zbabelosti a dôkazom nízkeho charakteru. Ako admin portálu Vás žiadam nabudúce buď uviesť svoje plné meno alebo sa takýchto výrokov vzdať.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sudruh 29.9.2013 23,04h ty zrejme patris medzi pozieracov racianskeho rozpoctu? Ty vysoko prepracovana lepkava inteligencia, nebudes ti jeden z celej tej stvorclennej tzv.str.zelenej developerskej?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pan Vesely je frajer a vie sa prejavit iba na internete...aj to dost zufalym sposobom, no ktovie, mozno ma nejake problemy, ked vsetko a vsetci su proti nemu...paranoidny schizofrenik...a ano nepodpisem sa, lebo komentovat prispevky je mozne komentovat aj ako anonymny.. nemam totiz chut pocuvat ako sa budete do mojho mena navazat aj s dalsim zufalcom p. Scibranim

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dusko, uz Ti jeden Tvoj kamarat povedal, aby si nevysedaval v tom okne domu ako 100-rocna babicka a akonahle sa nieco pohne na ulici uz sliedis, aby bolo o com trepat :-) Uroven humoru alias Piskoviny, oslovi naozaj uz len tu najspodnejsiu vrstvu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný 30.9.2013 12:07:00 a Anonymný 30.9.2013 12:16:00: Prehliadam vaše pľuvance v podobe anonymnych príspevkov. Mna môže uraziť iba inteligent a vam obom žiaľ inteligencia chýba.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dušan,
    autorovi/autorom pľuvancov nechýba inteligencia.
    chýba mu/im len slušnosť a charakter.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonymny 12:07 kde skoncili peniaze na JURAVU v sume 32 000 euro? Kedze ziadnu cyklotrasu tu nevidim? Lubo Krampl.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. JURAVA - budem sa čoskoro pýtať, vo volebnom roku 2014.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pan Vesely, vy sa prosim Vas nic nepytajte, lebo clovek , ktory pise taketo somariny a primitivne clanky nemoze mat vsetkych 5 po hromade. Myslienkove pochody 8 rocneho dietata. Akoze sa nehnevajte, ale o com vy chcete rozhodovat, co sa chcete pytat ? Ved sa nevjete ani vyjadrovat a nie to este napisat zlozene suvätie ktoré by dávalo zmysel. Ste dalsi, ktorý nemá ani šajnu o komunalnej politike a ide tu mudrovat. Pisat o sprostostiach. Skuste dat radcej dokopy rozpocet a nie sa tu rozculovat nad niejakymi bezvyznamnymi somarinami ako mastne flaky na ulici po spolocenskej akcii ako je nariklad vínobranie ci hodyi, co je bezny vedlajsi dosledok spoločenských podujatí nad ktorým sa nikto nikde nepozastavuje. Cakate ze sa o Vas bude donekonecna niekto starat, ked vam ten flak tak velmi prekaza, chodte ho umyt. Keby to bolo tak neznesitelne ako to tu opisujete, tak by to asi riesilo viac ludi, nie len stavna trojka, ktora svoju antipatiu voci terajsiemu starostovi vyjadruje takymito sprostostami, kedze ziaden normalny argument evidentne nemate. Z padnuteho papierika na zemi miesto toho aby ste ho zodvihol idete urobit pomaly celostatnu medialnu kauzu gigantickych rozmerov. Chcete sa zviditelnit viac ako Mojsejovci, ci o co Vam ide ? Zatial sa akurat tak strapnujete.
    Ak si chcete obhajovat to svoje pravo pisat si co chcete, prosim Vas nech to ma aspon uroven, toto ked rozposlem niejakym redaktorom z celoslovenskych printovych medii, sa Vam vysmeju s otazkou kolko mate rokov a ci ste vobec normalny. Nieco tak ubohe nenapise ani 15 rocny student zurnalistiky, by sa do smrti hambil...

    OdpovedaťOdstrániť
  13. pre Anonymný 30.9.2013 18:29:00

    ... „do smrti sa hambiť“ prichodí vám, čo im odvaha a charakter stačia len na podlé anonymné urážky. žiadam vás, aby ste takéto bezcharakterné príspevky buď podpisovali, nech všetci vedia, kto za koho kope, alebo si ich píšte inde.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Lebo co pan Scibrany ? Lebo vam moj prispevok, ktory triezvo hodnoti clanok, nehra do karat ? Prispievat moze len ten, kto suhlasi s Vasim nazorom ? podla akeho kluca urcujete kto moze prispievat ? Mimochodom, ziadna podmianka mi neuklada povinnost sa pod moj nazor podpisat.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Podla kľúča slušnosti Anonymný 30.9.2013 20:56:00

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Pocuvaj ty si sem odkial dovandroval? Z dakej ukrajinskej zumpy? Nemaju nam vadit flaky? Si normalny? Ved tu docasne vladne akoze strana zelenych. Tu nemal byt ziadny flak. A nieje tu,len jeden. Cela Raca je Z.A.S.R.A.N.A. A v prvej rakuskej dedine hiiikas,ze ,ako maju cisto. No to je uroven. Zeby dalsi richtarov odmenenec? Inak budeme radi,ak to posles do vsetkych medii. Nech cele Slovensko vidi co sa tu deje. Urcite mas k novinarom blizko.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Podla Vas je pan Vesely slusne miesat sa tam kde o vase reci nikto nestoji ?

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Zlaty moj, Raca je zasrana preto, lebo cakate ze vsetko za Vas urobia druhi. Keby si miesto tarania zobral vedro a metlu nemusela byt zasrana. V prvej rakuskej dedine maju cisto nie preto lebo to cisti samosprava, ale preto, lebo si kazdy pred svojim domom robi poriadok aj na verejnom priestranstve, ze ? Vzdy ked nam priveje niejaky necakany odpad si ho upraceme sami a necakame ako vy v Raci, ze to pride upratat starosta.To viete najlepsie, stazovat sa. Nic ine ani nevjete...

    OdpovedaťOdstrániť
  19. pre Anonymný 30.9.2013 20:56:00

    ... na rozdiel od uzavretej fb-skupiny Račania, ktorú administruje starosta so svojimi miništrantmi, tu môže prispievať hocikto a písať tu môže hocičo. vo vlastnom záujme by mal písať tak, aby sa sám neusvedčoval z charakterovej nedostatočnosti - tam smerovalo moje odporúčanie. ak cítiš potrebu kritizovať poťažmo znevažovať iných ľudí, pokojne tak rob, no skús to robiť ako rovný chlap. slušný človek sa neskrýva za anonymitu a za svojimi vyjadreniami si stojí a podpisuje sa pod ne bez toho, aby mu to niekto ukladal ako povinnosť. diktuje mu to totiž jeho slušnosť a charakter. lenže to sú hodnoty a vlastnosti, ktoré zbabelcovi s krivým charakterom ako si ty nič nehovoria.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. pre Anonymný 30.9.2013 22:04:00

    ... za obyvateľov Rače nikto nič nerobí a už vôbec nie starosta. všetko sa hradí z ich daní a z poplatkov. na platy a odvody pracovníkov MÚ vynakladáme ročne 1,5 mil. €. plat a odvody samotného starostu Račanov vyjdú ročne na cca 40 tis. €, a to nehovorím o peniazoch na jeho asistenta, hovorkyňu, konateľa združenia JURAVA, vicestarostu a o inom plytvaní, za ktoré je osobne zodpovedný. okrem toho, za stánkové miesta MÚ vyberal nemalé poplatky - tam je odpoveď na otázku, kto má zobrať vedro a metlu a po vinobraní dať Raču do pôvodného stavu.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Pan Scibrany, poprosim Vas aby ste po dalsich volbach nastupili ako dobrovolnik bez odmeny na post starostu, asistenta, konatela, hovorcu a vicestarostu so svojou kumpaniou a bude nam hej. Pretoze vsetci chcu robit zadarmo s pocitom dobrej vykonanej prace a netreba im ziadne peniaze, lebo staci nam dychat vzduch a nikto nepotrebuje uzivit svoje rodiny. A zoberte si svojho Veseleho, Drotovana a dalsich samaritanov, ktory zmenia tuto MC na raj na zemi, kde vsetkym staci usmev na to aby prezili. Tolko stupidnych slov, viet a myslienok tazko najdete v akejkolvek casti tohto sveta. Nehnevajte sa, ale to co tu pisete a stvarate, hranici uz so stupiditou.

    Peter

    OdpovedaťOdstrániť
  22. A dane ktore platime rozhajdaka starosta a jeho kohorta. Na co nas to nahovaras? V Rakusku,Nemecku upratuju Turci. Samodosadeny asistent by mal kazde rano preliezt Racu,ze co treba odstranit,vylepsit. Jeho vsak aj par dni nieje v praci. A plat ma aj za dvoch plus odmeny. A zaco,ze vynuchava,kde sa da este stavat? A ostatny mame setrit 3 roky bez odmien.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Preco by Racu mal Scibrany,Vesely,Drotovan menit na raj na zemi? Oni to po dvoroch s ruksakom na chrbte obcanom neslubovali. Oni netarali,ze to ti druhi chcu zahustit celu Racu. Nieje nahodou kazdy den Pilinskeho vo funkcii tragediou pre Racu? Lubo Krampl.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Peter 30.9.2013 22:46:00

    ... ak tu je nejaká stupidita, tak v spôsobe, akým ste „pochopili“ môj príspevok :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Pán Peter, vy robíte zadarmo?
    Nie? Tak prečo chcete, aby tak pracoval druhý?

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Preco? Aby si mal za co nechat odsuhlasit dalsie zvysenie platu.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tragédiou pre Raču bolo pôsobenie p.Kramplovej na poste prednostky a p.Krampla na postre poslanca. Škoda, že si to p.Zvonár neuvedomil :-)


    Janko z Rače

    OdpovedaťOdstrániť
  28. A v com? Trochu to rozpis a potom sa podpis celym menom. Lubo Krampl.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. "Janko z Rače", určite to nebola tragédia, len skrátka p. Kramplová bola aktívnejšia ako všetci ostatní prednostovia dokopy a to nemuselo vyhovovať každému. Zvonár podľa mňa častokrát ani nevedel, čo sa deje na úrade, ale keď tam už bol, tak si vedel dupnúť. Čo sa týka p. Krampla, tak má problém prijímať odlišné názory a nevie diskutovať s oponentami bez toho, aby ich neurážal, ale nemám pocit, že by napríklad Jóna bol iný v tomto

    OdpovedaťOdstrániť
  30. osocovat niekoho za kritiku je trapne a to, ze sa stretne X ludi, lebo maju rovnaky nazor na sucasnu situaciu neznamena, ze sa neuveritelne miluju a chodia na spolocne grilovacky - skor by sa to dalo povedat o strane, ktoru tu kritizujeme. Ja osobne autora tiez nemusim, ale v tomto pripade ste to neuveritelne prepiskli. Ak je mozne pisat anonymne, to neznamena, ze je dovolene urazat. Admin by mohol kazdy z vasich prispevkov uplne bez problemov zmazat a o nejakom nahnevanom anonymovi by nebolo ani stopy. Pan Anonymny zil v casoch ked sa ludia bali povedat svoj nazor (kritiku), ale uz sme v inej dobe. Reagujte na argumenty, neznizujte sa k podlemu osocovaniu. Krajcovic

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Pán Krajčovič,
    máte pravdu, zmazať urážlivé príspevky anonymov nie je najmenší problém, no také retušovanie skutočnosti by ničomu neposlúžilo. Naopak si myslím, že je užitočné vidieť, že medzi nami žijú aj ľudia, ktorí dokážu povedať svoju „pravdu“ a prejaviť nenávisť len z úkrytu anonymity.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. kritizujuca strana organizuje verejnu diskusiu, do ktorej moze prispievat hocikto aj bez zmazania prispevkov. Strana, ktora obhajuje konania starostu umoznuje tiez otvorenu diskusiu, kde sa mozu vyjadrovat vsetci? ja som taku zatial nenasiel

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Pre Anonymný 14.10.2013 16:35:00

    Platení aj neplatení obhajcovia starostu organizujú výlučne také diskusie, kde majú možnosť ne/prijať záujemcov, zakázať / obmedziť témy, zmazať „nevhodné“ príspevky a vylúčiť nepohodlných prispievateľov. Typickým príkladom je uzavretá FB skupina: v nej nielenže nemôže hocikto diskutovať, ale ani čítať zverejnené príspevky.

    Na oficiálnej stránke mestskej časti www.raca.sk nie je žiadne diskusné fórum. Je tam len nahlasovací formulár, cez ktorý môže občan zadať podnet / požiadavku bez akejkoľvek záruky odpovede. Inými slovami, oficiálna stránka obce funguje na princípe „pýtajte sa na čo chcete, my vám na čo chceme odpovieme“.

    Jediný otvorený nástroj pre komunikáciu s vedením MČ Rača je portál Odkaz pre starostu (https://www.odkazprestarostu.sk), ktorý ako bezplatnú službu zameranú na riešenie podnetov občanov prevádzkuje SGI. Táto služba ale nie je plnohodnotné diskusné fórum.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Pre Anonymný 14.10.2013 16:35:00
    Ako vam už Miro napísal, ano je to uzatvorena skupina na FB. No základe mojich skuseností musím napisať, že moje členstvo v spomenutej skupine trvalo iba dovtedy, pokial admin nezistil, že už nepíšem dosť pekne na súčasného starostu.

    OdpovedaťOdstrániť
  35. je zrejme, ake typy politickych osobnosti vyuzivaju, alebo vyuzili pomocnu ruku cenzury

    OdpovedaťOdstrániť