Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Čaranský príchod jari a príchod richtára 

Vážený pán oný, ... richtár! 



Srdečne vás všetci z horného aj dolného konca obce Čara pozdravujeme a prajeme do dalších aktivít ako je richtárčenie veľa pevných nervov s neprajníkmi. 

Konečne sa vytratil sneh a objavili ste sa vy, jar a nejaké problémy. 



Nám u štyroch králikov bolo otupno, lebo bez vás je tam nuda. Niektoré dni sme mali tak ťažké, že sme sa aj týždeň nedostali z krčmy domov pre haldy snehu. 


Pán richtár, chceli by sme byť informovaní, ako Čara zvládla boj so snehom. Povráva sa, že takto nebolo od vojny. A aj kočkár Šimon to vraví a ten si pamätá kadečo. 


Celkom sme boli radi, že sa žiadny sneh nikde neodhadzoval, pretože krčmárovi Alojzovi sa pokazila chladnička a my sme si museli dávať borovičku s ľadom. A keď nebolo dosť ľadu, pomohli haldy snehu.


Pán richtár, chceli by sme pestovať zeleninu. Chceli by sme, aby ste nám to schválili. Už je jar, tak nech nejakú vysadíme. Najlepšie takú, čo pôjde na odbyt raz-dva.


Hluchý Robert počul - a ten počuje veľmi dobre, že na vás zaútočili dvaja nepraví Čarania, teda ľaví. Pán richtár, my pevne veríme, že ste mali pravdu. Ale predsa len nám to nedá. Vraj to bolo naopak a vrieskal ste vy! Tak komu máme veriť?




P. S. Aby sme nezabudli. To prasa, čo pre vás chováme, sa prestalo holiť.







0 komentárov:

Zverejnenie komentára