Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Na jar t.r. bolo určitou časťou poslancov odblokovaný (prehlasovaný) zámer nedať ZŠ s MŠ Hubeného už dalšie finančné prostriedky. Za celým zámerom školu nezveladovať a nerekonštruovať stojí súčasné vedenie m.č. Rača na čele so starostom Pilinským.



Ich zámer nevyšiel a škola postupne bude môcť preinvestovať cca 300 tisíc EUR a to hlavne do zatepľovania. Ešte pred rokom sa menili v niektorých triedach okná a v niektorých už nie. Z toho vznikla napätá situácia, pretože v triedach, kde boli okná vymenené, mali žiaci zabezpečenú pohodu a v tých, kde mali staré 40 ročné okná, tam deti takmer mrzli: Nedostatočné vykurovanie tried ZŠ Hubeného
Miestna časť disponuje s prostriedkami, zámer je napísaný, je koniec školských prázdnin a škola plače zo zúfalstva.

Okná v triedach, ktoré nemali vymenené okná, ich nemajú ani po 2 mesiacoch prázdnin vymenené



Nezačali sa práce so zatepľovaním 





Časť zo zápisnice zo zasadnutia rodičovskej rady združenia z 21.05.2013, kde bol zámer odprezentovaný aj samotným starostom



Je inak zaujimavé, že práve v poslednom volebnom období sa striedajú developerské projekty jeden za druhým. A to aj vdaka priazni a ústretovosti súčasného vedenia m.č. Rača na čele so starostom Pilinským. Avšak začiatok rekonštrukcie ZŠ Hubeného sa vlečie a je v nedohľadne. 










30 komentárov:

  1. Dušan, malé upresnenie: o vyčlenenie prostriedkov na rekonštrukciu ZŠ Hubeného sa pričinili „opoziční“ poslanci na rokovaní o rozpočte v decembri 2012, keď starostovi „zobrali“ 250 tis. € z čiastky 450 tis. €, ktoré plánoval vynaložiť na prvú etapu rekonštrukcie amfíka s tým, že v roku do neho „investuje“ ďalší cca 1 mil. €, a túto čiastku určili na rekonštrukciu ZŠ. starosta na ňu na rok 2013 navrhoval „až“ 10 tis. €...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je skutocne hanbou ze mezi nami ziju taky sobecky, vyrypovacny a neprisposobivy ludia, ktory nemaju prehlad, ako pan vesely. Ide sa tu rozhadzovat ako sa nezrekonstruovala jedna skola, ale to ze sa ich zrekonstruovalo niekolko, to uz nevidi, ani to ze to stalo mestsku cast 800 000 eur.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Další, čo mu nedali rodičia meno.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rodicov deti, ktore navstevuju ZS Hubeneho, nezaujima kolko zakladnych skol sa opravilo v okoli. Na upresnennie Raca ma zakladky 2. Zaujima ich len to, ci a kedy sa opravi ZS Hubeneho. Zaujima ich, kedy skola prestane vyzerat ako ruina s niektorymi vymenenymi oknami. Skola, kde sa hlasi omnoho viac prvakov ako na Tbilisku, robi na zaujimavych projektov, podporuje inovativne vzdelavanie, ucitelia na sebe makaju, ziskali titul J.A. Komenskeho. Je na okraji zaujmu obce. Take racianske.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jasne, toto je ta bezhranicna sobeckost, kazdeho zaujima len to, co sa jeho tyka, na ostatne treba z vysoka, a ked budu deti tych sobeckych rodicov na strednej skole, tak budu vyhukovat zase ze preco nieje stredna zrekonstuovana. Inteligenti...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ked su neni spokojny, nech si to zaplatia. Potom by som bola zvedava kolko skol by bolo zrekonstruovanych.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ako vidim, niektorí by z ludi zdrali z ludi aj kožu. Niektorým nepostačuje, že ludia platia dane a dosť vysoke.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No schvalne pan inteligent, kolko zaplatite rocne na daniach a co vsetko za to pozadujete ? X pocet obyvatelov, nepriblizite sa ani polovicou sume ktoru chcete utratit, vsetci by chceli mat vsetko za 5 korun.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. A vy pan inteligent, ešte k tomu aj anonymny neviete zrejme počítat. Do školy nebolo kolko investovane? Rekonštrukcia školy nie je na 1 rok.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pre Anonymný 31.8. o 23:07
    v r. 2012 mala Rača príjmy celkom v sume 8 657 202 €, z toho daň z príjmov v sume 2 282 534 € a daň z nehnuteľností v sume 1 457 271 €
    k tomu ešte daň za psa (nárast oproti r. 2011 o 48%), správne poplatky (nárast o cca 10 tis. €)
    celkom slušná úroveň vlastných zdrojov na obnovu a zveľaďovanie ZŠ a MŠ, na ktoré sa dá získať ešte aj príspevok zo ŠR, do ktorého občania Rače tiež prispievajú

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Takze pani inteligenti, v prvom rade by sa mali pouzit verejne financne prostriedky na uspokojenie zaujmov sirokej verejnosti a az potom na uspokojenie zaujmov uzkej skupiny ludi, ze ? A nasledne na to, by sa mal zrusit cely odkazprestarostu.sk , kedze mate pocit, ze mc ma financne prostriedky len na rekonstrukciu skoly ktoru prave vy chcete., lebo podla toho co pisete, MC na nic ine peniaze nepotrebuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Preco nema MC peniaze na opravu skoly? Pretoze na funkcii starostu je clovek co na tuto funkciu nema. On by nemal vobec,ale vobec ani obchadzat okolo budov statnej a verejnej spravy. Vid. gazdovanie za 3 roky. Nic neurobene. Raca nenormalne zadlzena. Ale jeho hlasovacia suita napapkana na prasknutie. A tie keci co tara asi si mysli,ze je pred volbami 2010.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. 1. Toho cloveka sme si sami zvolili, takze hladajme chybu v sebe.
    2. Myslim si ze o nakladani s financnymi prostriedkami nerozhoduje sam starosta, takze chybu hladajme aj v tych ktorych sme si zase zvolili mi sami do miestneho zastupitelstva.
    3. Pretoze MC musi financovat daleko viac veci, ako si mysli kazdy z tychto chytrych aktivistov.
    4. Pretoze svojou vlastnou hlupostou zatazujeme MC aj niektorymi zbytocnymi staznostami, cim sami odcerpavame financne prostriedky ktore mohli byt pouzite na rekonstrukciu skoly. (Odkazprestarostu.sk)

    Mimochodom starostovanie si moze vyskusat kazdy, ked si mysli ze je jednoduche vyhoviet kazdemu.
    A hlavne sa clovek dost pobavi na tom, ked tu cita, ako vie verejne financie sikovne rozdelit clovek, ktory si ani z tych vlastnych nevje zadezpecit kvalifikovane zavesenie umyvadla.

    Viete si predstavit ako by vyzerala mestska cast, keby jej vladli takyto ludia ? Minimalne uz to ako by vyzerala ta rekonstrukcia skoly, ked ma dotycny problem zrekonstruovat si vlastnu kupelnu ?

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tak taku hluposť som dlho nečítal. Vraj neobťažujte m.ú.Rača, dosiahnu sa tým úspory!
    :-)))))))))))))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Vieme Dusko, ty hluposti iba pises.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. A mimochodom, vies aky je rozdiel medzi obtazovanim a zatazovanim ?

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Dusan k ostatnym bodom sa nevyjadrite ?
    R.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Vyjadrím. Ak sa ma to spýta niekto adresne. Ziadny anonym.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Mne sa chce plakat, ked citam tie vase vymysly....Ja som citala nieco ine: http://bratislava.sme.sk/c/6915720/raca-pocas-leta-opravila-skoly-a-skolky-za-viac-ako-870000-eur.html

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Anonymny 13:20
    Samozrejme,p. Vesely tu pise len same nezmysly. A ked ma reagovat tak sa vyhovara ze anonymne nie. To preto lebo si je vedomy svojich nezmyselnych klamstiev a zavadzania a nevje ako by odpovedal. Diskusia je verejna a pre vsetkych, takze kto sa vykruca a nevie patricne odpovedat, klame. A kto klame je KLAMAR A ZAVADZAC. Clovek, ktory si nevje dat do poriadku blastnu kupelnu tu chce poucovat ako viest MC a hodnotit pracu jej zastupcov. Ja na jeho mieste by som sa hanbila chodit po ulici a nie este sa takto verejne vyjadrovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. kto "nevje" písať aspon spisovne, však anonymný 5.9.2013 13:44:00, tak nech ide do školy. Najlepšie do zrekonštruovanej, podla toho linku za 800 tisic €.
    Apropo, ja ma kupelnu v poriadku, ale ako čítam tie tvoje bludy, tvoj prípad je neriešitelný.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Dusan ale ved vy ste si pri prerabke cca 7m2 tiez uzili svoje (a to ste nemuseli obstaravat Verejnym obstaravanim :-)).Tak nechapem, preco ste taky rozhorceny, ze pri prerabke skoly (niekokto tisic m2 za statisice, cez verejne obstaravanie sa obcas tiez nieco pozdrzi. http://dusan-vesely.racan.sk/2013/07/stavebna-nefirma-vyhnut-sa-oblukom.html

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Pan Vesely, s vami je to dost zle, ked jedine na co ste schopny reagovat su preklepy a gramaticke chyby. Ja sa tu narozdiel od vas nepohorsujem verejne publikovanim niejakych clankov, ktore nemaju hlavu ani pätu, vecami o ktorych nemam prehlad. Pravdepodobne si potrebujete ukajat svoje ego. Zrejme s vami vase okolie pohrda a citite sa byt nedoceneny. Nuz darmo, nie kazdy ma na to byt niekym, kym aspon jeho najblizsie okolie nepohrda.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Dobrý večer, žiadam diskutujúcich, aby upustili od vzájomných osobných útokov. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Pozeram, ze pán Veselý stíchol. Ved ako inak, nedokaže reagovť inak ako osobným utokom.

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Vesely, Vesely Vy ste ale kus .... . Pekne ste odfotili ZS Hubeneho z troch stran ale na tu jednu (severnu), kde je pristavene lesenie a vymienaju sa okna ste akosi pozabudli :-). Vy ste teda fakt objektivny asi ako RTVS :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Lešenie tam v čase písania a fotografovania nebolo. Teraz tam bolo postavene v septembri. Alebo mate fotografie z augusta?

    OdpovedaťOdstrániť
  28. pre Anonymný 9.9.2013 9:29:00

    Žiadam Vás o upustenie od urážok a ich náznakov (viď prvá veta príspevku). Osobné útoky na autora článku a účastníkov diskusie sú osobitne poľutovaniahodné, keď sa dejú z úkrytu anonymity. Ak nedokážete ovládnuť nutkanie urážať, nemala by Vám chýbať odvaha podpísať sa a stáť si za svojimi slovami.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Anonymný 9.9.2013 9:29:00: No kde máte to lešenie? Ziadne tam nie je. Oprava fasady vraj začne až na jar. ZS Hubeneho je ako od macochy.

    OdpovedaťOdstrániť