Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Občan bývajúci v Rači sa musí pri čítaní určitých komunálnych správ obrniť trpezlivosťou a vierou, že toľko abnormálností sa predsa len nemôže stať. 

Po expanzii developerského ošiaľu za posledných 6 rokov podporovanej sústavným klamstvom račianskeho starostu, že s developerom zatočí a žiadna bytovka s 12 poschodiami nebude (iba 8, čo je v podstate to isté) sa možno dočítať v Račianskom výbere 10/2016 perličku.



Vodná nádrž Vajspeter je roky neudržiavaná nádrž, ktorej jediným účelom bolo akumulovať vodu pre potreby vinohradníctva. Teraz sa zistilo, že je v takom stave, že hrozí jej odstavenie a likvidácia. Neviem, čo si pod takým pojmom má predstaviť obyčajný občan. Pretože asanácia takého diela by vyšla na statisíce EUR. Rovnako podobná suma by bola potrebná pre jej rekonštrukciu a obnovu.


Pre tých, čo nevedia o čom je reč, tu je lokalizácia: https://www.google.sk/maps/@48.2059525,17.128717,687m/data=!3m1!1e3





Vlastníkom vodnej nádrže je Villa Vino Rača. Úplne groteskne znie veta, citujem: "Podľa jej generálneho riaditeľa pána Jána Krampla by spoločnosť priehradu predala mestskej časti za symbolické euro na vybudovanie rekreačnej a oddychovej zóny."


Vodná nádrž bola roky využívaná pre vinohradníctvo, predtým JRD Rača, neskôr poľnohospodárske družstvo Rača a teraz ho využíva Villa Vino Rača. A keď sa zistí, že hrozí, že to bude len na problémy, tak sa osloví mestská časť BA-Rača a ponúkne sa im výhodný odpredaj za euro. Normálne, že dôvod na výskanie a radosť. Občan nech zaplatí zo svojich daní pochybnú rekonštrukciu s pochybným účelom. Vraj vybudovanie rekreačnej a oddychovej zóny.

Nie ďakujem, v Rači je dosť iných problémov, ktoré sú akútnejšie a tie treba riešiť: Rozbité chodníky, detské ihriská, komunitné centrum pre Raču a pod.

Nech si rekonštrukciu vodnej nádrže financuje ten, čo z nej roky profitoval. Pevne verím, že v Rači zvíťazí zdravý rozum a poslanci neodhlasujú prevod nádrže na mestskú časť za "výhodnú cenu" 1€.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára