Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Bufet Šínweg je zatvorený. Ano, teraz počas letnej sezóny.
Na vine je podľa všetkého ľudská hlúposť. Alebo intolerancia.



Pred pár rokmi sa objavil bufet priamo v oáze lesa a na kraji Račianskych viníc. Okrem načerpania síl pri dobrom pivku, či kofole môžu návštevníci objednať aj niečo pod zub. V záhrade je priestor pre malé deti. No čo viac si môžu želať mladé rodiny cestou nazad z výletu. V zadnej časti sú 2 ovečky (teda boli pred rokom).



Žiaľ, niekomu vadí, že aj obyčajní ľudia majú možnosť niekde tráviť voľný čas, zájsť s deťmi do prírody a nevláčiť so sebou plastové fľaše s nápojmi. V záhrade sú lavičky a človek si môže v pokoji vypiť kávu, alebo obľúbené pivko. Nikdy som nezaregistroval, že sa návštevníci správajú hlučne ( i keď počet mojich návštev je veľmi skromný).

Toto je nápis na tabuli z pozemku nad pozemkom bufetu Šínweg



Podľa mňa je toto iba ďalší výstrelok v rovine spupneho zbohatlíctva. Takže okrem zázračne rýchlych zmien v prednosti jazdy (Ako to tí (novo)zbohatlíci robia?)  sa vynára další zbohatlícky šimeľ a to je nestrpenie v susedstve celkom tichú prevádzku občerstvenia pre ľudí, čo nemajú na to, aby si kúpili kus záhrady.


Niektorí ľudia potrebujú mať pre ich pokoj zrejme k dispozícii celú horu a dobre oplotenú. 
Niekto dal popri ceste oproti bufetu Šínweg vybudovať zábrany, zrejme preto, aby nikoho ani nenapadlo sa tam zastaviť autom.




4 komentárov:

  1. Milý Dušan Veselý ročník 1961, podľa tváre syn svojich rodičov zo starých Krasňaň, ktorý vlastnili pred vojakmi pri potoku záhradu v záhradkárskej osade t.j tvojimi slovami si zbohatlík ako tvrdíš v článku.
    Chcem Ťa upozorniť, že ty veľmi dobre vieš že ide o územie záhrad a chatové osady kde tvoji rodičia od 1972 svojpomocne si budovali záhradku. Pre porušenie stavebného zákona starostom MČ Rača majú susedia bufetu Šinveg bez nich o nich strpieť hluk s krčmy. Podľa územného plánu hl. mesta SR Bratislava má celá oblasť Strednej Peknej cesty funkčné využitie č.1203: záhrady, záhradkárske a chatové osady. Čo sa týka podnikania v tejto oblasti je prípustné v obmedzenom rozsahu drobné zariadenie vybavenosti súvisiace s funkciou(záhrady,stavby pre individuálnu rekreáciu). Šinveg to s určitosťou nie je.Lenka Antalová- Plavuchová pracovníčka MČ Rača stavebného úradu a návštevníčka Šinvegu by toto mala vedieť už len ..... "Bufet Šinveg" v rozpore zo Stavebným zákonom bol povolený Stavebným úradom, podpísaný starostom. Naviac ani jeden z bezprostredných susedov nedal súhlas k bufetu Šinveg. Tvoj milý Matúš neprevádzkuje bufet ale krčmu, výrobňu klobás, jedáleň, malé ZO, ihrisko, koncertnú a obradnú sieň čo určite nemá nič spoločné s funkčným využitým daného územia záhrady a chatové osady v chránenej oblasti.Drahý Dušanko môj rovesník a syn priateľov mojich rodičov vec sa má tak, že si môžeš jedlo spraviť sám na záhrade v spodnej časti Pekná cesta - pred mostom. Tak isto môže p. Achs holdovať alkoholu na svojom dome pri moste a teda pri vojakoch a nemusíme počúvať aký sme chudáci od jeho nevesty Evy Achsovej, že bývame v panelákoch len preto že sa jej nechce doma variť niekoľko m od krčmy a chce sa zabávať v krčme Šinveg, teda sme nútení počúvať bez slova a ticho hluk aj mimo územia na ktoré starosta dal povolenie. Dušanko tu ide o zdravie ľudí,dvaja už niečo za dva roky prekonali(porážku) pre podarený "bufet Šinveg", teda ide tu o doslovne život a o to či budeme mať ešte vylámané chaty, poškodené ploty, zahádzané vchody na výstrahu resp. aby sme predali ... Toľko syn priateľov mojich rodičov, tak s tým prestaň záhranca Šinvegu a odkazca pre starostu. Pomaly si nemôže majiteľ pozemku spraviť zábrany a musí strpieť výrub stromov pre parkovisko hostí Šinvegu a v záhradkách musí byť tak ticho aby nerušili hodujúcich hostí a krik detí, pripadne nerušili hudobný večer a nočné opekanie alebo blačanie oviec.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie som ročník 1961, ale 1963 a žiadnu záhradu som v Krasňanoch nevlastnil ani ja, ani moji rodičia. Moji rodičia nie sú tunajší rodáci, ale to ti vysvetlovať nebudem. Nie chudakovi, čo anonymne kope do ludí, ktorých nepozna a preto sa maskuje za nič nehovoriace meno "susedia Šinvegu".

      Odstrániť
  2. Dodatok: Ak chceš také miesto v oáze lesa tak ho vybudovali o 600 m vyššie z Eurofondov ktorý vybavili Rakúšania. Tam tvoj Matúško Burian môže vykonávať svoj biznis. Tam mu pomôž. Matúško Burian môže vykonávať svoj biznis čo najlepšie to mu neberiem ale nie na správnom mieste. Zástancovia Šinvegu nasťahujte si vedľa domov, bytov krčmu otvorenú každý deň do 22 hod . pri nedodržiavaní ani otváracích ani zatváracích hodín. Podporuješ nezákonnosť a teda chceš žiť ... to isté platí pre sfanatizovaných diskutujúcich na stránkach : priateľa Rače a Šinvegu. Vážení nemáte ako verejnosť- platená svoje jedlo a pitie tam čo hľadať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano.v Raci uz ,,vladnu,,priatelia starostu..racikovci..vsetko si presadia..je mu vas luto..predajte to a najdite kludne miestecko..proti muru sa neda ist..su ludia co nehladia na nikoho a idu si iba za svojim...drzim Vam paste..

      Odstrániť