Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Jeden z developerov predáva svoj produkt na prírodnej báze - bývanie vo vinici a v zime možnosť bežkovania. Garantuje harmóniu, pohľad na Karpaty a dobré víno. To čo je v skutočnosti, je práve naopak. 


Mnohí nemajú výhľad žiadny, možno tak susedom do okna, vinice sú zdemolované a na bežky sa treba dopraviť na Pezinskú babu. To už rovno mohli na prospekt pridať aj kúpanie na Istriji. Aj tam sa treba dopraviť a nie je to nereálne.



Ako (sa) začína celý developerský švindeľ?
Úplne na začiatku je krásny rodiaci vinohrad. Pod lesom, alebo v jeho tesnej blízkosti. Neďaleko je infraštruktúra (dopravná sieť, energetická sieť...). Ideálne podmienky pre developerský ošiaľ.


Vinice časom buď spustnú - majiteľom sa to neoplatí obrábať, vstupy sú vysoké, výstupy nízke a neisté. Štátna politika (clo na dumping a ochrana domáceho trhu) absentuje. 





Alebo sa rodiace vinice v priebehu zimných mesiacov "zázračne" zmenia na stavebný pozemok. Asi takto.



A rozostavaná stavba/y je iba otázkou pár mesiacov.


A takto vyzerá romantický výhľad a harmónia pre každého. A výhľad na Karpaty treba umocniť popíjaním dobrého vína, najlepšie z druhého konca Zeme.





6 komentárov:

  1. Ako vidím, už sa nám tu niektorí aj predstavujú.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jasne p. Vesely zase klame verejnost. Napriklad uz len fotografiami vyhotovenymi z roznych rozdielnych casti mestkej casti. Preco nezverejnite fotografie v jednej farebnej hladine z jedneho miesta ? Nevynikol by Vas zamer ?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Drsné, ale pravdivé. Aj keď to nie je pohľad z jedného miesta našej MČ. Ale spustnutých vinohradov je veru dosť a stavebných parciel aj zámerov pribúda. A pritom sa jedná o lokalitu, ktorú stovky rokov držali nad vodou práve rodiace vinohrady a pravda aj tvrdá práca vinohradníkov aj najatých kopáčov a zberačov. Každý kraj má niečo, čo vychádza z jeho možností, podstaty, tradície. A to si naozaj zaslúži úctu, rešpekt aj budúcnosť. Som presvedčená, že sa o to oplatí usilovať. Súhlasím s Vami, pán Veselý. D.Luknárová

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vďaka za váš príspevok p.Luknárová. Oceňujem zvlášť aj neanonymitu. Monohí k tomu nemajú odvahu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. STOP Pimpilinsky and Company!!!

    OdpovedaťOdstrániť