Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Ešte neboli zverejnené oficiálne výsledky 1. kola prezidentských volieb a už sa dozvieme, že Rado chce byť vlastne premiérom: Rado za premiéra.



Pre normálneho smrteľníka niečo nepredstaviteľné. Predstavte si situáciu, že na pohovor do firmy XY príde uchádzač o zamestnania na pozíciu "niečoho". Pri závere rozhovoru s pracovníkom HR dodá, že ak by náhodou toto nevyšlo, že má záujem aj o "niečo iné". Tak takto to nechodí.


Vyrástla (nám) nová generácia politikov, čo nám rozprávajú rozprávky o tom, ako sa bude piesok liať a voda sypať. Veď áno, sponzori pýtajú "svoje" späť, tak sa treba niekde dostať. Sľúbiť sa dá nemožné a nič to takmer nestojí (odmysliac tie tajuplné príspevky vraj sympatizantov).


Vyrástla nám nová generácia voličov, čo tieto ľahko prehliadnuteľné finty nepoznajú. Nevedia, že košeľa je vždy bližšia kabátu a že hrable hrabú vždy k sebe a nie naopak. S otvorenými očami a s blaženým srdcom očakávajú nemožné. Nevedia, že ľudia, vlastne ľudské správanie, funguje podľa naučených vzorcov a bude len otázkou času, keď im životná skúsenosť privrie zrak a srdce. 

Prezidentský post vers. premiérske kreslo sú 2 odlišné funkcie. Nevdojak ma napadá to klasické: "Občania,  ktorí nemáte ešte nejaké to kreslo, hláste sa prosím u súdruha žinčicu!"










3 komentárov:

  1. Ked sa Prochazka rozhodol kandidovat, mal dva mozne scenare - bud sa stane prezidentom, alebo si urobi reklamu na svoju osobu a nechal sa vlastne vo volbach ocenit. Takto oceneny 400 tis. volicmi ma lepsiu vyjadnavaciu poziciu zdruzovat ludi do strany. Kandidatura na prezidenta bol reklamny tah, dat sa ocenit a potom podla vysledku ucinit dalsie kroky. Mam pocit, ze Prochazka nikdy ani prezidentom byt nechcel, ale to samozrejme nemoze pred volbami povedat, inak by ho nikto nevolil. Je to len strategia a aj legitimna.Myslim, ze ostatni politicki kandidati mali podobne ciele.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Procházka ak ma gule, ešte stihne vytvoriť tým ľudí do najbližších komunáliek. Tam je chliev a treba to vyčistiť. Ak budú jeho ludia úspešní, jeho šance stať sa novým precedom sa zvýšia. Alebo nemá gulenato?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. recept na vsetko?...Prochazka

    OdpovedaťOdstrániť