Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Vážený pán oný, ... richtár! 

Srdečne vás všetci z horného aj dolného konca obce Čara pozdravujeme a do Nového roka prajeme do dalších aktivít ako je richtárčenie veľa pevných nervov s neprajníkmi. 

Práve začal posledný rok vášho nefunkčného obdobia a začína nám byť smutno, že možno takto o rok už Vám nebudeme písať listy.




No nezúfajte, tu slepý Ďuro už vymyslel pre Vás plnohodnotnú náhradu a nakúpil dostatok listov

Pán richtár, chceli by sme vám už v predstihu urobiť rozpočet, pardón odpočet vášho nefunkčného obdobia:

1. Ochrana viníc: tá sa podarila na celých 100%. Developeri si ich chránia ako oko v hlave a nikomu nedovolia škrt v ich plánoch a zámeroch.



2. Zachovanie jedinečnosti obce: Tu by sme vám dali až 200%, pretože v tomto developerskom ošiali sme skutočne nedostihnuteľní.





3. Podpora vinárom: Tak tu vám dávame žiaľ 0%. A 100% udeľujeme nám sediacim u štyroch králikov, čo si práve rozlievame už druhú fľašu čaranského výberu.



4. Zlepšenie dopravnej infraštruktúry: Sme svetoví a navrhujeme vám udeliť 200% plnenie. V Paríži majú víťazný oblúk, ale u nás je oblúk rannej zápchy! Zlé jazyky tvrdia, že zvíťazí každý, kto ňou prejde!



Tak to by bolo asi tak všetko, pevne veríme, že scóre do skončenia vášho nefunkčného obdobia ešte vylepšíte.
******************************************************************************************************

P.S. Aby sme nezabudli, to prasa čo pre vás chováme, si celkom dobre krochká v rozľahlých priestoroch obecného chlieva.







41 komentárov:

  1. No jasne, p. Vesely nesklame ani tento rok. Len skoda ze sa opicite po Rastovi Piskovi...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No konečne to niekto aj číta, už som sa skoro sklamal.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ... Rasťo Piško je náhodou vzor hodný nasledovania.
    mňa trápi, že starosta je originál.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A zase komplexy. :-) Duo Miro&Dusan , uz len TV relacia Vam chyba :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný 7.1.2014 23:46:00

    máš pravdu, je to o komplexoch.
    keby si ich nemal, podpíšeš sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pan Scibrani toto je uz otrepana fraza s tym podpisovanim. Ak raz pravidla umoznuju prispievat do diskusie anonymne, skuste to prosim respektovat a prestante uz s tym otrepanym poukazovanim na podpis. Rovnaku vahu maju prispevky od anonymnych prispievatelov ako aj od tych podpisanych.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Samozrejme, maju rovnaku vahu. Len tym anonymnym často chýba slušnosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný 8.1.2014 17:03:00

    neupieram tebe ani nikomu inému právo prispievať anonymne. väčšina anonymných prispievateľov sem dáva vecné, obohacujúce a kvalitné príspevky, ktoré si vážim. ak ale anonym ako ty zneužíva svoju anonymitu na posmešky a osobné útoky proti komukoľvek, je to pre mňa poľutovaniahodný chudák a zbabelec a jeho príspevky majú pre mňa nulovú váhu.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ak si niekto myslí, že toto, čo napísal autor (Dušan Veselý) je vtipné, tak potom len sám seba strapňuje. Humor na úrovni Raťa Piška bol vždy a bude trápny a ešte viac sú trápnejšie všetky podobné výtvory. Už niekto v minulosti spomínal samotnému autorovi, že sa jedná o infantílne príspevky na úrovni nejakého dieťaťa a týmto to len potvrdzuje. Ale prosím, ak sa chce niekto strápňovať podobnými výtvormy, nech len smelo pokračuje a možno raz sa dočkáme aj 150 verzie nečitateľného tzv. humoru.

    Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonymný Pavel,

    popravde, ocenil by som, keby bol pod príspevkom úplný podpis, napriek tomu tento komentár považujem za legitímne a viac-menej korektne vyjadrený názor. kritizuje tvorbu Dušana Veselého a Rasťa Piška a aj keď je ostrý a odmietavý, nie je to prvoplánový podpásový útok na integritu autorov a dá sa s ním - ak niekto má dôvod a chuť - ne/súhlasiť / polemizovať.

    komunálna spoločensko-politická satira Dušana Veselého je podľa môjho názoru užitočnou protiváhou mediálnej nepoctivosti súčasného starostu. osobitne si vážim odvahu autora ísť pod vlastným menom s kožou na trh. takýchto ľudí je bohužiaľ (nielen) v Rači ako šafranu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Prepáčte, ale ak toto má byť nejaká protiváha k údajnéj mediaálnej nepoctivosti starostu, tak po prvé: je to len Vaša nejaká domnienka (ja naopak nevidím žiaden takýto problém a kto si chce nájsť tisíc výmyslov a dôôvodov tak si nájde) a po druhé toto má tak ďaleko od nejakej protiváhy a ako som spomínal autor sa len strapňuje a stavia do pozície naozaj spomínaného dieťaťa. Skôr tu badám akýsi boj proti starostovi, ktorý si odôvodňujete ako sa Vám hodí. ale keďže To je Vaše médium, tak si môžte robiť čo chcete.

    Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pán anonymný Pavel, forum, kde si robia čo chcú je uzavreta facebooková skupina Račania. Mňa stade vyhodili, predým mi mazali príspevky a Mira tam nechcu vpustiť. Ak ste taký hrdina, čo požaduje protiváhu, tak zistite, v čom je problem. Pre Raču a jej obyvatelov bude veľkým prínosom, ak obe skupiny najdu konsenzus riešení. Tak by potom z toho mali osoh všetci a nie iba úzka skupina okolo starostu.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pan Vesely, Vas a pana Scibranyho z uzavretej skupiny vyhodili preto, lebo ste uz len z principu snicim nesuhlasili, presne tak ako tu. Cokolvek sa tu zverejni, s nicim nesuhlasite. Nehovoriac o tomto Vasom trapnom napodobnovani skrachovaleho humoristu.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Anonymný 9.1.2014 15:24:00: Práve ste ukazali o čo vám ide. Rozdávať jedovaté pľuvance na tych, s ktorymi nesúhlasite. Presne takto sa robí aj na FB skupine Račania.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Pavel 9.1.2014 14:41:00,

    v tomto médiu - na rozdiel od Račianskeho výberu a fb-skupiny Račania - si môže hovoriť kto chce čo chce - aj tento holý fakt hovorí o mediálnej nepoctivosti starostu a ľudí, ktorí ho obklopujú.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Anonymný 9.1.2014 15:24:00,

    aby ma mohli z uzavretej fb-skupiny Račania vyhodiť, to by ma tam museli najprv prijať :).

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ak si Vas vacsina nepraje, asi budete naozaj "skodna". Myslim ze nazor vacsiny by ste mal akceptovat aj ked sa s nim nestotoznujete. To plati aj pre pana Veseleho.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Anonymný 10.1.2014 11:43:00:

    ... kedy a kde o tejto veci rozhodla väčšina??

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Anonymný 10.1.2014 11:43:00 ma predsa vešteckú guľu a vie to.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Dušan, skôr mám pocit, že Anonymnému 10.1.2014 11:43:00 niečo chýba.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Pan Scibrany pravdepodobne vtedy ked pana Veseleho vyhodili z uzavretej skupiny a Vas do nej nechcu vpustit.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Anonymný 10.1.2014 13:50:00,

    ďakujem za potvrdenie môjho komentára z 10.1.2014 12:09:00.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Akurat o mojom vylúčení nerozhodovala väčšina. Detto sa žiadna väčšina nezaobera s prijatím Mira Ščibranyho do prísne selektívnej skupiny na FB, Račania. Síce to tak naoko vyzera, že ano, pretože človek nadobudne dojem, že žiadosťou sa po večeroch zaoberá každy z jej členov. A v ramci dedičstva CK monarchie nechce nikto prijať ten velky a zodpovedný krok. Obaja adminovia, nejaky záhadny Karolko a záhadny Kucharenko mlčia a neozývajú sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Pan Vesely to su tak ubohe vyhovorky, ako tie ze mne sa nepaci ficova vlada, lebo ja som ho nevolil. Lenze on tiez zastupuje vascinu. Tak ako dvaja admini majuci podporu vsetkych clenov skupiny. Keby nemali, clenovia by predsa vystupili zo skupiny. Ze ?

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Fascinuje ma ta jednotnosť! 2276 členo jednomyselnie vie, že tam ja a Miro Ščibrany nemame byť. To mi niečo pripomína, ZSSR, 70-e roky: "Pricestuje američan do Moskvy, kupi si noviny a tam prázdne stranky. Zastaví nejakeho občana a pýta sa ho - Počemu net bukev v gazétě? Nenádo, vsjo jásno, odpovedá občan ZSSR."
    Tak aj skupina Račania nepotrebujú žiadny iný názor, všetko je predsa jasné!

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Anonymný 11.1.2014 1:44:00,
    porovnávaš neporovnateľné.

    Ficova vláda má z volieb odvodenú legitimitu, kým fb-skupina Račania je súkromný projekt a admini si v nej môžu robiť (a aj si robia) čo chcú. člen skupiny svojím členstvom ich konanie nelegitimizuje - môže tam byť napr. len preto, že do skupiny chodí starosta a teda sa tam dozvie aj o veciach, ktoré sa inde nedozvie.

    stručnejšie: tvoja úvaha, že „admini majú podporu všetkých členov skupiny“, je holý nezmysel.

    OdpovedaťOdstrániť
  27. No kazdopadne vam dali jasne najavo ze tam nie ste ziaduci. A evidentne vedia preco.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Anonymný 16.1.2014 22:59:00,

    áno, máš pravdu, vedia prečo: fb skupina Račania bola a stále je jedným z PR médií Petra Pilinského a uzavretá, selektívna a cenzurovaná je preto, že otvorenej verejnej debate a kritike sa starosta vyhýba ako čert svätenej vode.

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Oni su uzavreti,ako Severna Korea. Holt,kto sa boji opozicie,ten sa boji o pozicie. O chvilu sa bankomat tzv.strany zelenych zvany Miestny urad konci.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dalsi co ma kristalovu gulu a vestecke schopnosti. ...len skoda ze nevje ako to cele funguje....

      Odstrániť
  30. Hlavne,ze ty to vies ako to funguje s peniazmi a ich privatizaciou v Mestskej casti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ssice nevjem, ale velmi dobre viem ako na pozadi funguju volby a cely ten medialny kolotoc. Mimochodom nebudte prekvapeny, ze aj ti, ktori o sebe tvrdia aki su perfektni, maju pod nechtami spinu, Vedia to len v lrajom svetle predniest. Nezabudajme vsak ze je uplne jedno akej farby je spina, stale je to len spina.

      Odstrániť
  31. Tak to je pre mna sok,ze akej farby je spina,stale je to,len spina. Na vojne nas ucili,ze co je natrete je aj ciste. A potom nam dali lampasaci do ruk stetce a piksle s farbou. Samozrejme zelenou. Takze ja mam do smrti zafixovane ZELENA = CISTA . Podla teba sa teda mylim? Vies,aby som na daku farbu zase nenaletel.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. pan Pavel, toto medium vam dava moznost pisat? Asi suhlasite, ze ano...aj ked vacsina by Vas tu mohla povazovat za skodnu? Tiez sa zhodneme , ze "ano". Pochopili ste ten rozdiel medzi moznostou diskutovat a nemat moznost diskutovat? Asi ste si z cias socializmu vela skusnosti nezobrali. Aj ked prejavi niekto kriticky nazor, nie je dovod nedavat mu moznost tento nazor vyjadrit.
    Krajcovic

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Presne pan Krajcovic, toto sme chceli, pre toto sme v 89tom strngali. Aby sme dostali sancu vyjadrit svoj nazor slovami, ale aj tak nic nezmenit. Boli sme tak hamtavy, ze sme skocili po moznosti hovorit. Tym nam zavreli usta. Stale nam vsak nedali moznost nieco menit. Tym ze moze vyjadrit svoj nazor, nezmenime nic, len pozdrzime. Pohlad s5, to len potvrdzuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Naša spoločnosť ma zopar skokovych etap. Všetci vieme, ake boli kruté 50-roky. Stačilo sa inak vyjadriť a už bol problem. Potom prišli oddychové 60-e roky, ale hlavne 70-e, kedy sa mohlo frflať, ale problem by ste mali iba vtedy, aky by ste organizovali protesty. Už tu bolo vidno, že bol ustup, zmäkčenie pravidiel. No a od novembra 89 možete nadavať na všetko. A tí hore sa iba smejú.

    OdpovedaťOdstrániť
  35. ...vyberame si podla bilboardov, nie podla vlastneho rozumu a na spravne rozhodnutie (volbu) potrebujeme samozrejme spravne informacie...tie sa tazko a pracne ziskavaju. Lahsie je kuknu na bilboard a jednu diskusiu ...a tak sa rozhodnut. Kandidatov si mame nielen volit ale aj vyberat. Preco si aktivni obcania nevyberu svojho kandidata uz daleko pred volbami? Mozu kohokolvek presvedcit aby kandidoval, ak ho poznaju a vedia o nom, ze by bol prinosom, tak ho treba skusit presvedcit. Nielen cakat, ze sa nam tam samonavrhnuti nanominuju na volebny listok. Vyberme si kandidata uz pocas volebneho obdobia, nielen az pri volbach. Ale na to by obcania museli byt zorganizovani, aspon na urovni zakladnej komunikacie. Zial je toho malo, pritom zaujmovych skupin by tu bolo dost, vinohradnicke, vinarske, cyklisticke, turisticke, rodicovske...ludia sa stale niecoho bojan a velakrat nemaju moc cas a niekedy aj priestory kde sa stretavat. (komunitne centra atd.)

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Juraj,
    mnohí občania už nečakajú na žiadnych samonavrhnutých mórikov, jónov, pilinských, máťušov, brychtov a im podobných, ale už si svojich kandidátov vyberajú z ľudí, ktorých poznajú a ktorí už aj ukázali, že v nich niečo je. prídu aj informácie o možných kandidátoch, ľudia si budú mať možnosť vopred pozrieť, kto prichádza do úvahy, kto je prijateľný, kto nie. do týchto procesov sa môže zapojiť každý, komu záleží na tom, ako je spravované miesto, kde žije a kde možno budú žiť aj jeho deti.

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Miro, tak uplne samonavrhnutí neboli. Problemom su sladke a opojné reči v ramci predvolebnej kampane. Presne ako sa teraz deje pred prezidenstkymi volbami.

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Dušan,
    vieš niečo o tom, že by sa polit. strany pri zostavovaní svojich kandidátok pýtali, koho majú na ne dať? ja som o ničom takom nechyroval, preto hovorím o sebanavrhovaní (z pohľadu bežného občana) kandidátov.

    no o to ani tak nejde, polit. strany nech si (v medziach zákona) robia čo chcú. ide o to, aby sa popri straníckej ponuke kandidátov na poslancov / starostov / ... tvorila aj ponuka občianska, a to na princípoch, ktoré opísal Juraj Janči.

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Nuž ano, súčasný model je velmi manipultívni a nedava velke predpoklady, aby sa do toho občan zapajal aktívne. Resp. je vytvorený fiktívny dojem demokracie. Ja si viem predstaviť napr.parlamentne a komunálne volby takto. Musel by vopred vznikat zoskupenia a koalície a tie by vytvorili program. Napr. by boli volebne programy A, B, C,...atd. Program „A“, „B“, „C“...atd, by prezentovali nejake konkretne politicke strany a obsahovali by konkretne body. V prípade, až by nejaký program získal najviac %, musel by byť realizovaný. A už žiadne vyhovorky, že koaličny partner niečo nedovolí. Súčasny model je prave o tom, že nasledne ako vznikaju koalične stretnutia (po vyhlasení volebných výsledkov), tak prizvaní malí hrači musia svoje programy bud zredukovat a mnohokrat ani nepride na doležite body ich predvolebného tliachania.

    OdpovedaťOdstrániť