Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Nemôžem nereagovať na stupídnu faktúru, čo bola predložená OZ račan.sk. 




Dňa 14. septembra som sa zúčastnil na (s)popularizovaní bezplatnej služby - odkazprestarostu.sk  po vzájomnej dohode s Mirom Ščibranym v m.č. BA-Rača počas vinobrania 2013.




Na miestnej časti referenti majú taký chaos, že ani nevedia, ktorý ich VZN je (NE)PLATNÝ.




Zoznam VZN zo stránky m.č. Rače: Všeobecné nariadenia






Pán starosta sa nevenuje činnosti slúžiacej obyvateľom resp. jej väčšej časti. Ale slúži ako nástroj finančnej oligarchie, v preklade developerským spoločnostiam, čo hyzdia tvár miestnej časti Bratislavy, našej Rači. Na miestnom úrade pravdepodobne vládne chaos a anarchia, pretože ani on, ani zamestnanci platení z našich daní neovládajú miestnu legislatívu, čo si sami napísali a pán starosta podpísal. Kocúrkovo a zvonodrozdovo.





8 komentárov:

  1. Vôbec ma to pri MiÚ Rača neprekvapuje a nielen za súčasného starostu. Pred rokmi ešte za Bielika chceli odo mňa akýsi nedoplatok za služby spojené s bývaním 4 500,- Sk. Za čo to je a kedy vznikol, mi odpovedať nevedeli, ale, že to mám zaplatiť. Za Zvonára to malo pokračovanie, dali ma na súd a chceli aj penále, spolu 30 000,- Sk. No keďže ani na súde nevedeli vysvetliť za čo im mám zaplatiť, ako a kedy to vzniklo, súd prehrali.Jediným ich dôkazom bol vytlačený papier s excelovskou tabuľkou, kde v jedinom obdĺžniku bolo napísané 4500,- SK, inak absolútne nič.No komédia! A zrejme tradícia :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Este za Bielika ma predvolali na urad,ze mam okamzite zaplatit za psa. Tak som tam isiel ci tam niekomu nehrabe? My totiz ziadneho psa nemame. Predstavte si riadne som bol zaevidovany ako,ze mam psa. Vsetko sedelo. Bolo to 300 korun. Nezaplatil som,lebo psa nemam. Proste chybu sme nenasli. Doma som si vsak vsetko premyslel,kedy som bol naposledy v styku z miestnym uradom. Hladam v papieroch a co som nenasiel? Rok pred som platil na urade za rozkopavku na vodu 300 korun. Tak si predstavte co tam mala za bordel ta uradnicka. Jeden rok platite za rozkopavku a na dalsi vam to prevexluju za psa. Uz tam ta uradnicka nepracuje. Len neviem,neviem ci nepracuje u ministra Kazimira? Odtial totiz vychadzaju teraz take nezmysli,ako napr.ze firma co nevykazuje zisk ma bit tiez pausalne zdanena. ak ma minister podozrenie,ze nieco nieje v poriadku treba na tu firmu poslat danovu kontrolu. Fakt mam na to prirovnanie,ze daju zavret vsetkych obcanov,lebo urcite su medzi nimi aj daky pravicovi extremisti.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úradníci m.č. Rača sú zrkadlom. Jednoducho vam ukazujú ako vyzera starosta.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No pokial sa na urady budu brat ludia po kamaratskej a rodinnej linii (napr. Jahnatek Family) ako cakate, ze to dopadne? Kazdy zakon a vyhlaska sa da obist a bez kontroly zo strany obcanov a tlaku zo strany obcanov sa nic nezmeni. Oni velmi dobre vedia pravne kluckovat a davat do pravnych noriem nedostatky, ktore potom vyuzivaju. Vedia dopredu co schvalia a podla toho si pripravia podnikatelske plany..treba pokladnice? viem ake, no tak si zalozim na 2 roky firmu, co bude predavat pokladnice, dopredu viem co musia splnat a aby som odrovnal konkurenciu na poslednu chvilu tam prepasujeme nejaky nezmysel, nech sme na cely trh max. 2 firmy - a toto sa deje pri kazdom moznom ziskani prachov...ano vsetko v sulade s platnymi zakonmi, pretoze X veci sa neda dokazat, ale su voleni nami a ked im to nedame vo volbach pocitit, tak nam budu po chrbte sliapat nadalej a smiat sa nam do tvare.
    Netreba vsak davat vsetkych uradnikov do jedneho kosa, urcite su tam ludia, ktori si chcu vykonavat svoju prace cestne a poctivo - potom vam niekto sekne po hlave (vyssi v hierarchii organizacie)...a preto je starosta za nich zodpovedni, on ma mat prehlad. Je to ako u nahodnej skupiny ludi, najdete tam poctivcov aj grazlov. Ja som mal zatial pozitivne skusenosti s uradnikom mestskej casti (konkretne p. Lalinskou).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pre Anonymný 6.11.2013 13:47:00

    S týmto môžem len súhlasiť - bez kontroly a tlaku zo strany občanov sa v samospráve ani vo verejnej správe nič k lepšiemu nezmení.

    Čo sa týka MÚ Rača, podľa mojej skúsenosti tam pracujú tri typy úradníkov: 1) takí, čo si svoju prácu vykonávajú kompetentne, svedomito a poctivo, 2) takí, čo zo strachu z nadriadených konajú ako naprogramované automaty bez vlastného úsudku, 3) takí, čo bez ohľadu na slušnosť a zdravý rozum ochotne robia nad/prácu v súlade s vôľou nadriadených.

    Za to, ako funguje samospráva, sú v konečnou zodpovední dvaja ľudia stojaci na vrchole pyramídy menom MÚ: prednostka a starosta.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A skupina c.4. Pilinskeho rozsirena rodina.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nevim jak u vas? U nas taky hodne leti na uradech skupina No.5. stranicky nominanti.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Podla mojich skusenosti je raciansky urad jeden z tach lepsich, co sa tyka Bratislavy. Zatial obcasna navsteva a vzdy k spokojnosti, rychlo a promptne vybavena. Lenka

    OdpovedaťOdstrániť