Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Keď sa pred rokom v istej uzavretej skupine pravých a pravejších Račanov rozbehli pripomienky o smrade a čistote ulíc po vinobraní 2012, ani by ma nenapadlo, že to bude aktuálna téma aj teraz po roku.

Takto som nafotografoval ulicu od kúpaliska Zbojnička pred rokom




Po Rači bol cítiť zápach spáleného fritovacieho oleja celé týždne, azda až do prvého snehu.

No a aktuálne dnes 22.09.2013 to bolo navlas rovnaké - mastné zapáchajúce fľaky sú tu opäť!
A to napriek tomu, že pred rokom mohol zelený starosta prečítať návod na odstránenie na facebooku v skupine Račania. Predsa nemôže byť problém z vybraného poplatku (a mám informácie, že sa jedná o stovky eur za 1 predajné miesto) objednať vyčistenie týchto zahumusených a zasmradených miest.





Špina a smrad je aj na námestí Andreja Hlinku. Symbolika zapracovala. Ano, tu sídlia tí, čo sú za tento stav zodpovední.







22 komentárov:

  1. A naco by to starosta upratoval? Rozpocet zdevastovany,Raca na roky rokuce zadlzena,rodinkarstvo na urade,kamarati spolustranici vo funkciach. Co tam po par flakoch po Raci. To len potvrdzuje,ze Pilinsky na tuto funkciu nema. A ani na ziadnu kancelarsku pracu. Viem si ho predstavit v stredisku udrzby zelene Miestneho uradu. To by mu bodlo. To by mu sadlo. Zeleny a zelen. Konecne nieco by robil pre zelen.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No chcel by som Vas vidiet sediet na jeho stolicke, teraz je kazdy mudri...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na co sa tam hrabal,ked na to nema? Ja sa na funkciu starostu ani ziadnu inu netrepem. Lepsie by bolo cestne odstupit. Ale da sa to aj,ze by povedal,ze zo zdr.dovodov. Pozrite sa kam dostal Racu aj s timi jeho nadriadenymi kamaratmi. Proste Pilinsky nema nato,aby robil vobec daku veducu funkciu vo verejnej sprave. Z nasich dani,kvoli jeho neschopnosti si vydrzuje akehosi asistenta. Ma este daky starosta,alebo starostka v BA asistenta? A su tu aj vacsie mestske casti. To muselo byt obrovske vyberove konanie na tu funkciu asistent starostu,ked ju dostal jeho spolustranik a byvali predseda nefunkcnej str.zelenych.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No, starosta ma narok na asistenta a podla mna by bolo na hlavu postavene, keby to nebol jeho spolustrannik. A ano, ked to chcete vediet, aj v inych MC maju svojich asistentov. Nechape, nad cim sa rozculujete, a hlavne ako jednoducho sa Vam kritizuje, ked sami nemate ani len odvahu sadnut si na jeho stolicku. A kam dostal racu ? Podla mna starosta svojvolne nerozhoduje, musia to odsuhlasovat na MZ, cize ak sa Vam nepaci kde sa raca nachadza, skuste podakovat MZ, nie len starostovi, ktory sam o sebe aj tak nic urobit nemoze. Jaj, ale to je uz na vas bud privela informacii, alebo ste prave objavili nieco nove, kedze ste doteraz evidentne nevedeli ako to funguje.

    Boze, preco si nas obdaril takymito blbcami, ktori vedia len kritizovat co je zle, ale nikto z nich nedokaze dat navrh ako to urobit dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pán Anonymný 25.9.2013 1:00:00. Ako vidim, mam česť sa nepriamo a anonymne zoznamiť presne s jednym takym, ako ho opisujete na záver vášho pľuvancového príspevku.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pre Anonymný 25.9.2013 1:00:00

    ... typický príspevok prívrženca starostu na tomto portáli: anonymita, „pomýlený“ obsah, poučovanie, urážky autorov článkov a diskutujúcich s odlišným názorom. vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Je taky problem pri pridelovani predajnych miest vybrat od najomnika okrem poplatku aj depozit viazany na cistotu pozemku? Kto po sebe necha humus, tomu sa depozit nevrati a vyuzije sa na vycistenie bordelu. No ale to by musel niekto na urade okrem kesovania aj vyrazit do terenu a skontrolovat vypratany priestor.
    Robo.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ano, možností je viac. A hlavne hýbať rozumom.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nieje problem,aby zaplatili stankari zalohu za znecistenie. Ale ktori? Vela ich na vinobrani bolo zadarmo. To boli,akoze vazeny sponzori. Snad by od nich nepytali zalohu? Na tento bordel uz v Raci nepomoze ani keby volby boli zajtra.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. pre Anonymný 25.9.2013 1:00:00
    "ak sa Vam nepaci kde sa raca nachadza, skuste podakovat MZ, nie len starostovi, ktory sam o sebe aj tak nic urobit nemoze."

    - ak je to teda tak, ako tvrdíš, tak nech starosta odstúpi., nie je ho treba. A čím skôr, tým lepšie, aspoň sa zabráni ešte väčším škodám.
    Milena Peštová

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pani Milena, a cimze konkretne vas tak velmi starosta poskodil ? Aku konkretnu skodu konkretne vam sposobil ? No dajte, nech su to neni len nekonkretne prazdne slova

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ani styri strany by nestacili,keby sme sem zacali pisat. Ale urcite sa to dozvies z printoveho media.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. to je zaujimave, 4 strany by nestacili, ale je problem spomenut aspon jednu vec. hmmm.... fakt dobre

    OdpovedaťOdstrániť
  14. No co pani Milena ? čím starosta tak velmi skodi a konkretne Vám, ked sa ozývate ? Idete sa tu rozdrapovať, že by sa o tom dali písať 4 strany a zrazu ked mate napísať aspon jednu jedinu tak ani písmenko ? - typicke chovanie oviec, jeden krici ze je nieco zle, hned to kricia vsetci, a pritom ani neveedia o com kricia....

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Pre Anonymný vyzývateľa: Stačí si prečítať portál račan.sk , už to je dosť až nadmieru a to nie je všetko, čo sa mne a aj mnohým ďalším nepáči a poburuje nás.
    No a ja vyzývam vytrvalého a nešlušného anonyma, aby vystúpil z anonymity. Alebo sa vie len takto rozdrapovať? Milena Peštová

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Dakujem, ja sa nepotrebujem zviditelnovat tak sko vy, nezmyslami. Tu sa pisu len polopravdy, nezmysly a prekrutene skutocnosti. Kazdy by len kritizoval a stazoval sa, ale rozumne riesenie nevjete dat nikto. chudaci trapny.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja davam taketo rozumne riesenie. Ked ho tak velmi chces. PILINSKY ZBAL SI NA URADE TEN SVOJ PREDVOLEBNY RUKSAK A POTICHU SA VYTRAT. Prvy raz mu budu mat obcania za co podakovat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a koho by si si na jeho mieste predstavoval ?

      Odstrániť
  18. Napr. Waldo Petzuch. Co tu predvadza Pilinsky do dokaze presne aj on. A naviac,ako vravel robil by to aj za 300 euro.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. tak preco nesedi na jeho stolicke. evidentne na to nema. tarat do vetra vie kazdy. hrdinovia ste vsetci, ale len recami.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Preco nesedi na jeho stolicke? Nuz preto,lebo sa Pilinsky boji,ako by ho Waldo vo vsetkom tromfol. To by uz nerozchodil ani 3-mi super cislami JonBed.chvalospevnikom Racan.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. iny tam nesedi lebo nema dohodu s developermi...za volebne plagatiky, nejake tie povolenia...alebo nerobit problemy
    ja skusim za inych nieco vymenovat, nech je pan spokojny
    1. doprava
    2. draha letiska
    3. Cernockeho
    4. Devastajuce developerske projekty
    5. vypocet jeho vlastneho platu
    6. zanedbavanie niektorych skolskych a predskolskych zariadeni
    7. udrzba cistoty - to nam musi riesit zelena hliadka
    8. amfiteater
    9. a to hlavne - to nic co urobil pre obcanov!!! pre zachovanie spon ich zivotne priestoru, tam kde byvaju a nie prispievat k jeho zhorsovaniu
    Povedzte mi jeden argument, preco sa ma vystavba v Raci zahustovat? Preco proti tomu nic nerobi? Preco uz davno nenavrhol uzemny plan zon? Preco ten navrh musel prist az do Ftacnika? Preco na to nevclenil peniaze, aby sme sa tu denno denne nerozculovali nad tym, aky priestor na hranie deti, chodenie a parkovanie nam najblizsie zoberu!!!
    Narvanie Lidlu na namestie Pekna cesta...to moze povolit len magor!
    A ked mi este raz napisete, ze za toto nemoze predsa on, tak potom je funkcia starostu uplne nezmyselna a zrusme ju!!!
    Krajcovic

    OdpovedaťOdstrániť