Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

Nadväzujem na môj článok o chorom riešení cyklokoridormi:


http://dusan-vesely.racan.sk/2013/01/genialne-chore-riesenie-cyklokoridormi.html
Do problematiky prispelo aj periodikum Bratislavské noviny číslom 1/2013.


V mojom príspevku som nevenoval žiadnu špeciálnu pozornosť, z čoho sú značenia vyrobené, resp. akou technikou. Zima je ledva v polovičke a značenia začínajú strácať tvar, resp. sú neviditeľné pod nánosom špiny a špinavej vody (Bratislava nikdy nebola čistá).

Občanovi, čo platí dane, môže byť jedno, kto je za celým technickým zlyhaním piktogramov, dôležité bude, či to objednávateľ bude reklamovať u zhotoviteľa.


 A samozrejme spolu so znehodnocovaním piktogramov môže prísť k problémovým situáciam.


Projekt cyklokoridorov v centre Bratislavy hodnotím ako odfláknutý projekt vo všetkých rovinách.

1. projekt zlyháva v oblasti bezpečnosti, na to upozorňujem v mojom príspevku Geniálne choré riešenie cyklokoridormi
2. Projekt zlyháva v oblasti realizácie. Vodorovné značenia miesto 5 rokov nevydrží do príchodu jari. Kto je vinný? Firma, čo to vykonala, alebo magistrát prostredníctvom neodborných referentov? Čo tak im to zosobniť a dať k náhrade?





6 komentárov:

  1. Pokiaľ sa nebude v našom štáte uplatňovať "právny stav", tj. osobná zodpovednosť aj z dôsledkami, od všetkých stupňov - vláda, parlament,
    a jednotlivé funkčné stupne až po výkonného pracovníka na samom konci, nebude poriadok. Ak nie je konkrétná zodpovednosť s dôsledkami, NIKDY NEBUDE PORIADOK.
    ĽH.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež suhlasím. Všetci politici by mali mať osobnu zodpovednosť minimálne za všetky chybné kroky, za tunelovanie a za neefektívne narábanie prostriedkov daňových poplatkov. Išiel by som dalej - dokonca by mali mať osobnu zodpovednosť za nenaplnené predvolebné sľuby a trestom by malo byť ich vyvlastnenie. Toto treba uzakoniť v ústave.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No, Dušan, tak ďaleko by som nešiel :).
    Zodpovednosť za uverenie sľubom „slovenské Švajčiarsko“, „dvojnásobné platy“, „občan si zaslúži istoty“ a i. padá na hlavy nás vol(ič)ov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miro, zo spektra voličov je tak 20% pri rozume. Ostatnych 80% sa necha vmanipulovať do vysokych očakavani. Na to politici reaguju v kampaniach v prehánaní, čo všetko zabezpečia a urobia. Takže navrhnime ine riešenie. Test IQ zorientovaneho voliča. Nasledne volebne pravo dostanú iba tí, čo testy urobia.
    Lenže to je utopia, a to vieme minimalne dvaja. Politickemu spektru vyhovuje, že volebne pravo je všeobecne uplatnované v zákone pre plnoletych a svojprávnych občanov.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cez IQ-testy voličov asi cesta nevedie, skôr by bolo načim zaviesť testy pravdovravnosti a mravnej integrity politikov. Z dnešnej garnitúry politikov by zostalo v hre pár jedincov :D.

    OdpovedaťOdstrániť